Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν εργατικά σωματεία και σύλλογοι των Χανίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 7/9 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με συμμετοχή συνδικάτων και φορέων του νομού.

Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην συζήτηση τα παρακάτω σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Χανίων, Σωματείο e-food Ν. Χανίων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Παράρτημα Μουσικού Συλλόγου Ν. Χανίων

, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Τροφίμων Ποτών, Σωματείο Επισιτισμού και το Σωματείο Οικοδόμων.

Και οι παρακάτω φορείς: Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων, Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων, Ένωση Γονέων Χανίων καθώς και ο Σύλλογος Εστίας ΠΚ.

Έγινε ζωντανή κουβέντα και μεταφέρθηκε πείρα από κάθε κλάδο, γύρω από την ακρίβεια σε ενέργεια σε είδη πρώτης ανάγκης καθώς και στέγασης, τους μισθούς, την πανδημία και τα ζητήματα υγείας, το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητήματα αλληλεγγύης, καθώς και ζητήματα συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών.

Με βάση την εισήγηση από τον Πρόεδρο του σωματείου διανομέων Εμμανουηλίδη Γιώργο μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τα σωματεία.

Από την σύσκεψη αναδείχτηκε η ανάγκη για διεύρυνση και της επιτροπής κατά της ακρίβειας με περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς.

Αποφασίστηκε δημιουργία αποθήκης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και παραπέρα ενίσχυση της λειτουργίας του λαϊκού φροντιστηρίου που διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του.

Αποφασίστηκε η οργάνωση αποθήκης για να μαζευτούν σχολικά είδη, όπου πολλά λαϊκά νοικοκυριά με το κύμα ακρίβειας, ίσως δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν για τα παιδιά τους.

Το μάζεμα θα γίνεται στο εργατικό κέντρο, τις μέρες Παρασκευή 9/9 και Δευτέρα – Τρίτη 12-13/9 από τις 12:00 έως και 14:00 και 18:00 έως και 21:00.

Παράλληλα η σύσκεψη κατέληξε σε σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα:

-Την Τρίτη 13/9 και ώρα 19:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από παρόχους ενέργειας

–Την Πέμπτη 15/9 και ώρα 19:00 προσυγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία που θα καταλήξει σε ξενοδοχεία του Πλατάνια.

-Την Τετάρτη 21/9 και ώρα 17:00 κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, όπου θα συζητηθεί στο ΔΣ του δήμου Χανίων το αίτημα της επιτροπής κατά της ακρίβειας για μείωση, κατάργηση και διαγραφή χρεών των δημοτικών τελών.

-Συνέντευξη τύπου για τα ζητήματα συνδικαλιστικών ελευθεριών και τις διώξεις που υπάρχουν στη πόλη μας και παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 26/9 και ώρα 11:00 στην πλατεία δικαστηρίων.

zarpanews.gr

The post Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν εργατικά σωματεία και σύλλογοι των Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα