Στα Χανιά η 7η Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας

Θέματα που αφορούν την ουρολογία, την παιδική ακράτεια, την νευρολογία αλλά και την χρήση των βλαστοκυττάρων στην επανορθωτική ουρολογία, πρόκειται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διήμερης 7ης Επιστημονικής Συνάντησης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από την Ο.ΝΟ.ΓΟ.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε μέλη του Τμήματος Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.ΓΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, τόνισαν ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση που γίνεται κάθε δύο χρόνια,

και απευθύνεται κυρίως, σε γιατρούς της γυναικολογίας, της ουρολογίας, της νευρολογίας, γενικούς παθολόγους, παιδιάτρους, παιδό-ουρολόγους, και στο κοινό το οποίο θέλει να βρει μία λύση σε κάποιο πρόβλημα.

«To τμήμα ΟΝΟΓΟ επιλαμβάνεται της διερεύνησης των διαταραχών της ούρησης είτε νευρογενούς αιτιολογίας, είτε ιδιοπαθούς, καθώς επίσης και των μεθόδων που διατίθενται για την επίλυση του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΝΟΓΟ, Ευάγγελος Σπυρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΟΓΟ, Γιώργος Ζουπάνος, πρόσθεσε ότι «φέτος έχουμε 32 Έλληνες ομιλητές και 6 Ευρωπαίους, και εκπροσώπους κορυφαίων ανάλογων ενώσεων, της Ευρωπαϊκής ουρολογικής εταιρείας. Η θεματολογία είναι ευρεία, αφορά τόσο παθήσεις σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, διαταραχής της ούρησης και σε τρόπους επίλυσης της αλλά και η παιδική ακράτεια που είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς γονείς».

Γιατί επιλέχθηκαν τα Χανιά για την 7η Συνεδρίαση

«Η πόλη των Χανίων, επιλέχθηκε γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά παρόμοιο συνέδριο, ενώ υπήρχε αίτημα των ουρολόγων, να γίνει το συνέδριο, αυτή τη φορά στα Χανιά.

Θα παρευρεθούν 230 συνάδελφοι από την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, νευροουρολογίας, για την αντιμετώπιση, νευρολογικών ασθενών στο τακτικό ιατρείο», ανέφερε ο Γραμματέας της ΟΝΟΓΟ, Ιωάννης Τσίμαρης.
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα