Στην Κρήτη το πλοίο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας | Photos

Την 04/10/2017 κατέπλευσε στο λιμένα Ηρακλείου το ναυλωμένο από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου Αλιείας (EFCA) Ρυμουλκό-Ναυαγοσωστικό (Ρ/Κ-Ν/Γ) «ΑΙΓΙΣ Ι» Ν.Π.12062 στο πλαίσιο υλοποίησης επιχείρησης στην Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο αλιείας.

Στο εν λόγω πλοίο επιβαίνουν Επιθεωρητές αλιείας από διάφορες μεσογειακές χώρες της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Ανάπτυξης Μέσων (JDP), το οποίο συντονίζεται από την EFCA, με κύριο αντικείμενο τον έλεγχο αλιείας ερυθρού τόνου και ξιφία, μη αποκλειόμενης

της εμπλοκής σε αποστολές πολλαπλού σκοπού, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ EFCA-FRONTEX-EMSA και κρατών μελών της Ε.Ε..
Το εν λόγω πλοίο απέπλευσε από το λιμένα Κατάνια Ιταλίας πραγματοποιώντας την πρώτη του θαλάσσια αποστολή, με πρώτο ελληνικό λιμένα κατάπλου την Καλαμάτα, ενώ έχουν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν άλλες έξι (06) διαδοχικές αποστολές, διάρκειας περίπου δέκα (10) ημερών εκάστη, με τριήμερη παραμονή στους ενδιάμεσους λιμένες (Λεμεσός, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Σπλιτ), μέχρι την 21/12/2017 οπότε αναμένεται να λήξει η δράση.
Σήμερα το πρωί, διοργανώθηκε επιμορφωτική ημερίδα για τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και υπαγομένων Λιμενικών Τμημάτων και Σταθμών που ασχολούνται με το αντικείμενο του ελέγχου αλιείας, σε συνεργασία με το Προσωπικό της ΕFCA που επιβαίνει στο πλοίο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα