Πως απαντά η ΝΔ στην επιδιωκόμενη πόλωση του Μαξίμου

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ερωτήματα προς της ΝΔ για σειρά υποθέσεων όπως οι αποκαλύψεις των paradise papers, το σκάνδαλο της Siemensκαι η υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απαντούσε θέτοντας με τη σειρά της ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να ακυρώσει την κυβερνητική επιχείρηση για επαναφορά του «ηθικού πλεονεκτήματος», ωστόσο δεν παρέλειπε να αναδεικνύει την επιθυμητή για τη ΝΔ ατζέντα περί φόρων και μεσαίας τάξης.

Λίγες ώρες αργότερα,

ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 4 προσυνεδρίου της ΝΔ αρκούνταν σε λελογισμένες αναφορές σχολιάζοντας την πολιτική αξιοποίηση που κάνει το μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση της κατοχής offshore εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά το παρελθόν, και έκανε λόγο για αναζήτηση από την κυβέρνηση «βολικού άλλοθι στα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει πετώντας λάσπη και συκοφαντώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Στη ΝΔ αξιολογούν με ιδιαίτερη προσοχή το κλίμα πόλωσης που θέλει να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα πεδίο που θα του επιτρέψει αφενός να προβάλει το χαρτί του «ηθικού πλεονεκτήματος» και αφετέρου να ακυρώσει τη ρητορική του κ. Μητσοτάκη ότι η ΝΔ είναι ένα «λαϊκό κόμμα». Στη ΝΔ εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτή η τακτική της κυβέρνησης, που επισήμως η ΝΔ την θεωρεί «αποπροσανατολιστική», να υπακούει σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που στο βάθος του να οδηγεί σε εκλογές το 2018 και έχει στόχο να εμποδίσει το σενάριο αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Άλλωστε τα δύο από τα τρία σενάρια που εξέταζαν στη ΝΔ πριν ακόμα δημιουργηθεί αυτό το κλίμα της δημόσιας αντιπαράθεσης γύρω από σκάνδαλα και σκανδαλολογία, «έβλεπαν» εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο με πιθανότερο σενάριο κατά την εκτίμηση πολλών στη ΝΔ και στην ηγετική της ομάδα για το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2018.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ θα προσπαθήσει να επιμείνει σε μια ατζέντα που θα έχει σε πρώτο πλάνο την καθημερινότητα των πολιτών και την προβολή των δικών της θέσεων και προτάσεων. Παράλληλα όμως θα επιχειρεί να μετουσιώνονται αυτές οι προτάσεις και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για διανομή του πλεονάσματος που περιλαμβάνει εφάπαξ επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους, προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για ποσά μέχρι 500 ευρώ, 20% έως τα 1500 και 10% για ποσά που υπερβαίνουν τα 1500 ευρώ, καθώς και η αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες με προτεραιότητα την καταβολή των συντάξεων που εκκρεμεί η έκδοσή τους αναμένεται να κατατεθεί ως νομοσχέδιο στη βουλή από τη ΝΔ.

Προχτές μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Παράλληλα η ΝΔ θέτει εκ νέου στο στόχαστρό της τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα και κάνει λόγο για σκάνδαλο σε ότι αφορά τη διαδικασία για το κλείσιμο συμφωνίας πώλησης πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβίας, ζητώντας τόσο την παρέμβαση της δικαιοσύνης όσο και την αποπομπή του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα