“Όπως στην ζωή έτσι και στην τέχνη”: Συνεχίζεται η διαδικτυακή έκθεση της εικαστικού Ελένης Μανωλαράκη

Συνεχίζεται η διαδικτυακή έκθεση της Χανιώτισσας εικαστικού Ελένης Μανωλαράκη, με τίτλο “Όπως στην ζωή έτσι και στην τέχνη ” που μπορεί κάποιος να την δει στο elenimanolarakiartworks.com

Αναφορικά με το πώς προέκυψε η ιδέα γι’αυτή την έκθεση, η κυρία Μανωλαράκη είπε χαρακτηριστικά στο Zarpa Radio και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη: “Σε κάθε εποχή και συνθήκη πρέπει να κάνουμε κάτι, να βγαίνουμε από το πλαίσιο της “βολής” μας , ο καλλιτέχνης έχει μία δουλειά που πρέπει να βγει προς τα έξω. Ήταν και για

μένα ένα ρίσκο όλο αυτό, όμως ο κόσμος έχει ανάγκη να δει κάτι όμορφο που θα τον αγγίξει συναισθηματικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που ζούμε. Αν δεν έβγαιναν τώρα προς τα έξω αυτά τα έργα, αργότερα ίσως να μην μπορούσα να τα υποστηρίξω”

Ο τίτλος της έκθεσης οφείλεται στην κα Αλεξάνδρα Κουρουτάκη που επιμελήθηκε την έκθεση και έγραψε το τεχνοκριτικό κείμενο που την συνοδεύει.

“Αποδέχτηκα αυτό τον τίτλο γιατί το να είναι κάποιος καλλιτέχνης είναι τρόπος ζωής, ο,τι κι αν κάνει έχει μια δημιουργική στάση και μία κοινωνική συνείδηση. Το στήσιμο της ιστοσελίδας ανέλαβε ο Στέλιος Δερμιτζάκης ενώ την φωτογράφηση των έργων ο Πάνος Χαμουρίκος, καλός και ευαίσθητος άνθρωπος.

Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες ενώ κοινός άξονας είναι η αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου.

Η πρώτη ενότητα “Από τα βουνά στο Βουνό “ εστιάζει στα βουνά, τα Λευκά Όρη, τα οποία ζωγραφίζω παρατηρώντας αλλά αυτή η διαδικασία σιγά σιγά αλλάζει, έχω μαγευτεί, θέλω να δώσω την ομορφιά αυτών των βουνών και αρχίζω να υπερβάλλω, να μυθοποιώ τα βουνά ώσπου καταλήγουμε στο πνευματικό βουνό, τόνισε μεταξύ άλλων.

Η δεύτερη ενότητα “Τα υπέροχα χέρια μας τί πράττουν “ είναι μία εγκατάσταση στον τοίχο του εργαστηρίου μου, όπου τοποθετώ έργα με τα χέρια μου. Είναι ουσιαστικά η χειρονομία του χεριού με το χρώμα πάνω στο χαρτί, μία αρχέγονη διαδικασία και ο λόγος που με έχει ενεργοποιήσει αυτή την εποχή είναι ότι η τεχνολογία “κλέβει “από τις δουλειές που κάνουν τα χέρια που ξέρουμε ότι έχουν κάνει και κάνουν καταπληκτικά πράγματα.

Η τρίτη ενότητα “Σχέδια” είναι σημειώσεις, μια αυθόρμητη διαδικασία με απλά υλικά, μολύβι, στυλό, μελάνι.

Διαρκώς και συνεχώς κάνω σχέδια του τύπου παρατηρώ το τασάκι και το ζωγραφίζω έως ότου αναδυθούν από μέσα μου πράγματα που με εκπλήσσουν και από αυτά αντλώ και εμπνέομαι.

Η κα Μανωλαράκη επεσήμανε κλείνοντας ότι “Τίποτα δεν μπορεί να καταργήσει τις σχέσεις και την επικοινωνία των ανθρώπων, απλά να της αλλάξει μορφή”.

The post “Όπως στην ζωή έτσι και στην τέχνη”: Συνεχίζεται η διαδικτυακή έκθεση της εικαστικού Ελένης Μανωλαράκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Όπως, Συνεχίζεται, Ελένης Μανωλαράκη,“opos, synechizetai, elenis manolaraki