Ο άνθρωπος που έφτυσε τον Γεωργακάκη απαντά: «Φτου ξελευθερία για όλους»

Ο Ορέστης Δ. σύμφωνα με επιστολή του στο zarpanews.gr, είναι ο άνθρωπος που έφτυσε στο πρόσωπο το Γιώργο Γεωργακάκη, στη συγκέντρωση για την υπεράσπισή των κτιρίων στο λόφο Καστέλι στα Χανιά.

Η απάντηση για το περιστατικό αναλυτικά στην επιστολή του:

«Φτου ξελευθερία για όλους»

«Οφείλω να πω δύο λόγια για το περιστατικό που συνέβη με τον “δημοσιογράφο” Γεωργακάκη στη πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Rosa Nera στις 13/6 στην πλ. Αγοράς.

Σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, δεν

είναι καθόλου λίγες οι φορές που έχουμε δει ανθρώπους, βάζοντας μπροστά το επάγγελμα τους, να παίρνουν ξεκάθαρη θέση και να υποστηρίζουν το κράτος, το παρακράτος, το κεφάλαιο, τα συμφέροντα μεγαλοαστών και να δρουν εις βάρος των κατώτερων τάξεων, των εργαζομένων και μη.

Έχουμε δει δημοσιογράφους να ξεχνάνε πια είναι η δουλεία τους και να μεταδίδουν τις ειδήσεις όπως αυτοί θέλουν ή καλύτερα όπως θέλουν οι από πάνω (πολιτικοί, κόμματα, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.α.). Τα παραδείγματα πολλά και τα ξέρουμε όλοι.

Θυμόμαστε πως μεταδόθηκε η είδηση της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου από το MEGA, τα ρεπορτάζ για το δημοψήφισμα, τα ρεπορτάζ περί κατάλυσης της δημοκρατίας, όταν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκε στις πλατείες της χώρας να διαμαρτυρηθεί για τις οικονομικές πολιτικές του κράτους, τις μεγάλες απεργίες που πάντα θάβονται από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε, τον Πρετεντέρη, τον Αναστασιάδη, την Τρέμη και άλλους επιστήμονες της δημοσιογραφίας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πετάει ο γάιδαρος, λες και ο κόσμος έχει άχυρα αντί μυαλό.

Στα Χανιά υπάρχει ο Γιώργος Γεωργακάκης που θέλει να μας πείσει ότι ασκεί το “λειτούργημα” της δημοσιογραφίας. Αν ήταν όντως δημοσιογράφος δεν θα έπρεπε να κάνει ρεπορτάζ και έρευνα γύρω από το ποίος είναι ο Πρύτανης Διγαλάκης και κατά πόσο νόμιμες διαδικασίες έχει ακολουθήσει στη διαδικασία μίσθωσης των κτιρίων του πολυτεχνείου; Ή έστω να αναπαράγει τις ειδήσεις όπως αυτές είναι.

Παρακολουθώντας όμως τα άρθρα και τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα του, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο Γιώργος Γεωργακάκης εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιών; Των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοαφεντικών της πόλης και φυσικά του πρύτανη Β. Διγαλάκη.

Λειτουργεί ουσιαστικά σαν γραφείο τύπου της πρυτανείας μπας και “ψήσει” την κοινωνία ότι είναι σωστό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του πολυτεχνείου. Στην ιστοσελίδα του με τίτλο “Hania.news πραγματική ενημέρωση για τα Χανιά” (γελάμε) θάβει όλες τις ανακοινώσεις που τάσσονται κατά την μίσθωσης των κτιρίων του πολυτεχνείου, (εκτός από δύο – τρεις, από τις δεκάδες που έχουν γραφτεί), ενώ καθημερινά δημοσιεύει δηλώσεις και συνεντεύξεις του πρύτανη και των ακόλουθων του υπέρ του ξεπουλήματος των κτιρίων στο λόφο Καστέλι. Η ερώτηση “τι συμφέροντα εξυπηρετείς” έχει απάντηση. Αυτά του μπίζνεσμαν Διγαλάκη και των ομοίων του. Εδώ είναι η διαφορά του δημοσιογράφου και του φερέφωνου.

Όσο για το συμβάν με το φτύσιμο στο πρόσωπο του δυο λόγια θα πω. Το ξέσπασμα εναντίον του Γεωργακάκη και όχι των υπόλοιπων δημοσιογράφων που ήταν παρόντες, δεν έχει να κάνει με το ότι απλά διαφωνούμε (γιατί αν έφτυνα όποιον διαφωνώ μαζί του θα είχα πάθει αφυδάτωση), αλλά γιατί ο “κύριος” αυτός έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ ενός κεφαλαίου και μιας ελίτ που ξεζουμίζει την εργατική τάξη προς όφελος της.

Το μετάνιωσα είναι η αλήθεια γιατί πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα από αυτή που έχει και που αξίζει ο συγκεκριμένος τύπος. Αυτό που δεν μετανιώνω είναι ότι ευτυχώς είμαι ακόμα ζωντανός και με συναισθήματα όπως νεύρα, αγάπη, χαρά, πόνο και πολλά άλλα και χαίρομαι που μπορώ και τα εξωτερικεύω. Χαίρομαι που δεν μένω απαθής και μουδιασμένος απέναντι σε αυτούς που νομίζουν ότι τρώμε ακόμα κουτόχορτο.

Συγνώμη ζητάω μόνο από τους συντρόφους μου και τους παρευρισκόμενους, αν τους πρόσβαλα με αυτή μου την πράξη.

Υ.Γ. 1. Όσο αφορά τον φετιχισμό της βίας, την φασιστική συμπεριφορά και τα άλλα ωραία που γράφτηκαν για το άτομο μου τα βρίσκω τόσο γραφικά που δεν χρειάζεται να σπαταλήσω άλλο το σάλιο μου. Όσοι με γνωρίζουν ας με κρίνουν.

Υ.Γ. 2. Ισχύει ότι μύριζε το σάλιο μου αλκοόλ αλλά σε καμία περίπτωση η πράξη αυτή δεν ήταν υπό την επήρεια του.

Υ.Γ. 3 Όταν οι προλετάριοι χάνουν την ψυχραιμία τους, θυμούνται οι άρχοντες την ελευθερία λόγου.

Ορέστης Δ. – Εργάτης»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα