Μία Χανιώτισσα στο πλάι του Μανώλη Λιδάκη | Photos + Video

Μία νέα, όμορφη και κυρίως πάρα πολύ ταλαντούχα Χανιώτισσα βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο πλευρό του Μανώλη Λιδάκη. Ο λόγος για την μουσικό – τραγουδίστρια Εμμανουέλα Χιωτάκη, την οποία επέλεξε ο αγαπημένος καλλιτέχνης να τον συνοδεύσει στις πρόσφατες εμφανίσεις του στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Εμμανουέλα εξηγεί στο zarpanews.gr πώς έγινε η γνωριμία τους: «Η πρώτη συνάντηση

με τον Μανώλη Λιδάκη έγινε στο φεστιβάλ κρασιού στο Ρέθυμνο πριν 3 χρόνια όπου έπαιζα με το σχήμα «Ήχους του λαούτου», με τον Στέλιο Σταματογιαννάκη και τον Μανώλη Βερδινάκη. Aργότερα η δισκογραφική εταιρία MLK, η οποία κυκλοφόρησε το τραγούδι μου «Αν ήσουν άνοιξη» σε στίχους και μουσική δικούς μου αλλά και ντουέτο με τον Μιχάλη Κουνάλη «Τσ’ αγάπης και του έρωτα» σε μουσική του Γιάννη Νικολάου και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη, με πρότεινε στον Μανώλη Λιδάκη. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα και μεγάλη μου τιμή. Φυσικά δέχτηκα αμέσως καθώς είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες».

Οι εμφανίσεις τους ξεκίνησαν το Νοέμβριο στην Αθήνα στον “Ιανό” και αργότερα στην «Αρχιτεκτόνική» κάθε Σάββατο, ενώ ακολούθησαν συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως στη Θεσσαλονίκη στο ‘Μύλο’, στη Δράμα, στην Καβάλα, στην Κομοτηνή, στις Σέρρες, στη Λευκάδα, στη Χαλκίδα, στον Πύργο και στη Καρδίτσα. Το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί συναυλίες ξανά σε όλη την Ελλάδα, ενώ συζητιέται φυσικά και η Κρήτη.

«Ο Μανώλης είναι από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που έχουν περάσει από την ελληνική μουσική και έχει μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές. Τα περισσότερα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν γίνει επιτυχία και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δίνει μεγάλη σημασία στη ερμηνεία αλλά και στο στίχο. Δένεται αρκετά με τους συνεργάτες του και γι αυτό φροντίζει πέρα από καλοί μουσικοί να είναι και καλοί χαρακτήρες».

Η Εμμανουέλα ξεχώρισε και στο αφιέρωμα που έκανε στον Λιδάκη η εκπομπή «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, όπου έκανε φωνητικά αλλά και ερμήνευσε γνωστά ελληνικά τραγούδια:

Η ταλαντούχα τραγουδοποιός ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία και είναι γνωστή στους Χανιώτες από τα live που κάνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας (Οδός Ονείρων, B Guest κ.α) με πολλούς και καλούς μουσικούς.

«Στα 10 μου χρόνια άρχισα σπουδές στην κλασσική κιθάρα τις οποίες ολοκλήρωσα στα 18 μου, παίρνοντας το πτυχίο κλασικής κιθάρας. Άρχισα να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα, κατα τη διάρκεια μου των σπουδών μου στο Πολυτεχνείο Ξάνθης. Τα πρώτα μου live ήταν στην Ξανθη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και στην συνέχεια στην Κρήτη, όταν επέστρεψα μετά την αποφοίτηση μου. Και στις δύο περιοχές με στήριξαν αρκετά και ευχαριστώ πολύ το κόσμο που μου δίνει δύναμη να συνεχίζω και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη»

«Σκοπός μου, λέει η Εμμανουέλα στο zarpanews.gr, ήταν και είναι να έχω τη δυνατότητα να τραγουδήσω αλλά και να παίξω στην κιθάρα όλα τα είδη μουσικής γι αυτό και έχω πειραματιστεί σε διαφορετικά είδη. Δισκογραφικά επιλέγω τα πιο έντεχνα – κρητικά κομμάτια όπως το «Αν ήσουν Άνοιξη’ το «Τσ’ αγάπης και του Έρωτα».

«Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η μουσική είναι μία και μ’ αρέσει πολύ ο συνδυασμός διαφορετικών ειδών. Τα επόμενα τραγούδια που ετοιμάζω είναι συνδυασμός των ειδών που αγαπώ. Ακόμα μ’ αρέσει πολύ η ενορχηστρωτική μουσική και έχω γράψει κάποια τραγούδια όπως το «Τhe dark sea», «Urban love» και άλλα τα οποία υπάρχουν στο κανάλι μου στο youtube και στη σελίδα μου».

Αυτή την περίοδο ερμηνεύει δύο νέα τραγούδια, το «Γυναίκα» και το «Βιόλα», που υπάρχουν στο νέο CD του Γιάννη Νικολάου που θα κυκλοφορήσει σύντομα και στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Βασίλης Σκουλάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Λέκκας και ο Νίκος Στρατάκης.

Στο πολύ πλούσιο για την ηλικία της βιογραφικό, η Εμμανουέλα έχει επίσης την συμμετοχή της στις «100 Κιθάρες» στο Ηρώδειο με τον Ευάγγελο Μπουντούνη τον περασμένο Σεπτέμβρη, μια συναυλία που είχε ξαναπαίξει πριν 12 χρόνια (σε ηλικία 15 χρόνων) στο Ηρώδειο πάλι αλλά και στο Μέγαρο μουσικής.

Επίσης, η Εμμανουέλα διδάσκει κλασική και ακουστική κιθάρα από τα 19 της χρόνια, ενώ εδώ και τρία χρόνια διδάσκει στο Ωδείο Μανιουδάκη: «Μου αρέσει πάρα πολύ να επικοινωνώ με τα παιδιά μέσω της μουσικής. Είναι εκπληκτικό, μετά από καιρό, να τους ακούς να παίζουν κιθάρα ή να τραγουδούν και να ξέρεις ότι κι εσύ έχεις συμβάλλει σε αυτό. Είναι ωραίο να αντιλαμβάνεσαι ότι ένας μαθητής σου έχει ταλέντο και να συντελείς ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του και να φτάσει σε ανώτερο επίπεδο γνώσης. Βέβαια ένα ταλαντούχο παιδί αν δεν μελετάει όσο χρειάζεται, δεν μπορεί να εξελιχθεί σωστά. Ενώ αντίθετα ένα παιδί λιγότερο ταλαντούχο, με πολλή μελέτη και με πραγματική θέληση, μπορεί να γίνει από τους καλύτερους. Έχω δεί πολλές φορές να συμβαίνει αυτό. Προσπαθώ πάντα να τους βοηθάω να φτάσουν πολύ ψηλά και να ξεπεράσουν όχι μόνο εμένα αλλά και μεγάλους καλλιτέχνες».

Πώς όμως βλέπει τα μουσικά σχήματα στα Χανιά; «Σε αρκετό υψηλό επίπεδο. Οι Χανιώτες ενδιαφέρονται για τη μουσική και γενικότερα για τις τέχνες. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι και έχω συνεργαστεί με πολλούς Χανιώτες μουσικούς. Η εμπειρία συνεργασίας με τον κάθε ένα ξεχωριστά είναι μοναδική και με ωρίμασε μουσικά η κάθε μία με το τρόπο της. Η πόλη αυτή με έχει στηρίξει αρκετά στη μουσική μου πορεία και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό».

Η αγάπη της για την πόλη, για το νησί αλλά και για την κουλτούρα και την παράδοσή μας, φαίνεται και από τα όνειρα που έχει και που ελπίζει κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν: «Θα ήθελα πολύ να αναδείξουμε τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Κρήτης και των Χανίων όχι μόνο μέσω της μουσικής, αλλά και γενικότερα μέσω της τέχνης με σεμινάρια και διάφορα φεστιβάλ. Να γίνει ένα είδος μουσικού τουρισμού, που θα προσελκύει λάτρεις της μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα επίσης να δημιουργηθεί ένα κέντρο Τέχνης με δωρεάν φοίτηση, ώστε τα παιδιά να μπορούν να ανακαλύψουν κάποιο πιθανόν ταλέντο τους και να το εξελίξουν. Υπάρχουν άνθρωποι με τεράστιο ταλέντο στη μουσική ή ζωγραφική ή στο χορό το οποίο δεν το γνωρίζουν καν ή δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να το εξελίξουν είτε για οικονομικούς είτε για κοινωνικούς λόγους».

Η ζωή της Εμμανουέλας μοιράζεται τον τελευταίο χρόνο μεταξύ Χανίων και Αθήνας: «Θεωρώ ότι είναι εφικτό να συνδυάσεις μία ζωή στα Χανιά με εμφανίσεις στην Αθήνα. Εξάλλου, αυτό έκανα και φέτος το χειμώνα ανάμεσα στις εμφανίσεις μας με τον Μανώλη Λιδάκη και θα συνεχίσω να κάνω και το καλοκαίρι. Η ζωή στα Χανιά πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται με καμία πόλη στην Ελλάδα. Είναι πολύ όμορφα τα Χανια μας. Εξαλλου, έχω εδώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου, που με στηρίζουν πολύ και τους ευχαριστώ. Δεν είναι άλλωστε μόνο ο τόπος που είναι όμορφος, είναι και οι άνθρωποι που τον ομορφαίνουν και με κάνουν να θέλω να είμαι συνέχεια εδώ. Νιώθω ευλογημένη που γεννήθηκα σε αυτό το τόπο αλλά και για τους ανθρώπους που με περιβάλλουν»

Το καλοκαίρι θα βρείτε την Εμμανουέλα Χιωτάκη στο Almira στην Αγία Μαρίνα και σε άλλα live που θα κοινοποιεί από την σελίδα της στο Facebook.

zarpanews.gr

Keywords
photos, video, photos, ευχαριστώ πολύ, το νησι, νέα, αθηνα, ελλαδα, θεσσαλονικη, δραμα, καβαλα, κομοτηνη, σερρες, χαλκιδα, καλοκαιρι, κρητη, live, ξανθη, sea, urban, love, youtube, συμμετοχή, ηρωδειο, χανια, facebook, βιογραφικο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, κοινωνικος τουρισμος, η ζωη, ξανα, πολυτεχνειο, δωρεαν, ζωγραφικη, κιθαρα, λευκαδα, μουσικη, νησι, ονειρα, ρεθυμνο, τραγουδια, υγεια, youtube, αγαπη, βρειτε, βρισκεται, γινει, γνωριμια, δυναμη, δυνατοτητα, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, εμμανουελα, επιτυχια, εταιρια, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ειδος, ηλικια, θαλασσινος, καρδιτσα, κρητικα, μεγαρο μουσικης, μηνες, παντα, οικογενεια, ομορφη, παιδι, παιδια, πτυχιο, σαββατο, σεμιναρια, συνεχεια, συντομα, συμμετοχή, σχηματα, τιμη, τραγουδιστρια, τρια, φεστιβαλ, φυσικα, ωδειο, ομορφα, αγια μαρινα, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, λεκκας, μελετη, θελω να, ωραιο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα