Με συναρπαστικές παρτίδες συνεχίζεται το «Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων κάτω των 18 ετών

Οι κορυφαίοι νεαροί σκακιστές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και ταυτόχρονα απολαμβάνουν την κρητική φιλοξενία χάρη στις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων, το καλωσόρισμα της πρώτης μέρας έγινε με εκλεκτά προϊόντα των επιχειρήσεων «ΧΙΩΤΑΚΗ» και «ΒΙΟΧΥΜ».

Αξιοσημείωτη η εκπροσώπηση 20 και πλέον σκακιστικών συλλόγων απ όλη την Ελλάδα και σχεδόν όλων των κρητικών, πράγμα που προκαλεί τεράστια ικανοποίηση στους συνδιοργανωτές και στην « Σ.ΑΧ. νερό ΣΑΜΑΡΙΑ» η οποία έχει αναλάβει όλο το διοργανωτικό βάρος.

Τέτοιες υψηλού

επιπέδου διοργανώσεις αναβαθμίζουν το σκάκι της πόλης μας αφού δίνουν την δυνατότητα στους νεαρούς σκακιστές όλων των συλλογών να ανταγωνίζονται με τους καλυτέρους και να βελτιώνονται, ταυτόχρονα αποτελούν διαρκή διαφήμιση για τον τόπο μας και ενίσχυση του τουρισμού.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, πολύ καλό ξεκίνημα, πέρα από τα περισσότερα φαβορί έκαναν οι Χανιώτες Κυριάκος Φυντριλάκης (που κέρδισε το Νίκο Γεωργακόπουλο) και Μυρτώ Καντεράκη (που νίκησε την Αθανασία Χρυσογέλου). Οι αθλητές αυτοί, μαζί με δέκα ακόμη, έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες σε δύο αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια αγωνιστική διάκριση στο πρωτάθλημα αυτό, πέραν του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος, επιφέρει στους αθλητές και πριμοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, με επικεφαλής τον διεθνή διαιτητή Σωτήρη Λογοθέτη και συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ, το ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ, την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Βαρυπέτρου και μέγα χορηγό την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ-ΣΑΜΑΡΙΑ. Διαδικτυακή κάλυψη των αγώνων, με ζωντανές παρτίδες, αποτελέσματα και φωτογραφίες, από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων chaniachess.gr και τη σελίδα της ΣΑΧ στο Facebook.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα