«Λούνα Παρκ» το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Τα νεύρα και η υπομονή των συμμετεχόντων δοκιμάστηκαν πολλές φορές στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, ΔΗΠΕΘΕΚ, Ryanair, Ιτζεδίν, σχολική στέγη και ΣΔΙΤ, νέος ΧΥΤΥ, κτήρια στον λόφο Καστέλι, επέκταση βιολογικού της ΔΕΥΑΧ, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έθεσαν στις τοποθετήσεις τους ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί

σύμβουλοι σε μια ασυντόνιστη και διαρκώς εκτός χρόνου συζήτηση.

Προεδρεύων της συνεδρίασης, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Κεμεσίδης, λόγω απουσίας του προέδρου και μόνιμης απουσίας του αντιπροέδρου (πρόκειται για τον Θεόδωρο Τζήκα, ο οποίος δεν έχει φανεί μετά την ημέρας της εκλογής του). Ο κ. Κεμεσίδης επέτρεψε στους επικεφαλής να τοποθετηθούν από 9 και πλέον λεπτά ο καθένας (αντί για 4 που ορίζει ο κανονισμός) ενώ δεν κράτησε καν χρόνο για τους συμβούλους, ζητώντας τους, να σεβαστούν… τον χρόνο.

Από την διαδικασία δεν έλειψαν οι διακοπές για προσωπικές αντιπαραθέσεις και «κορώνες» εντυπωσιασμού ενώ αρκετές φορές οι τόνοι ανέβηκαν για θέματα δευτερεύοντα.

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση του Γιάννη Σαρρή που παρομοίασε τη λειτουργία του συμβουλίου με λούνα παρκ. Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών έκανε λόγο για έναν «πόλεμο εντυπώσεων» με φόντο τις επόμενες εκλογές, που συμβαίνει πάνω στα πραγματικά προβλήματα: «Όπως σε μια πίστα σε λούνα παρκ όπου τα αυτοκίνητα άλλοτε συγκρούονται, άλλοτε περνούν από δίπλα» χωρίς τίποτε τελικά να λύνεται.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα