Κρήτη | Στην τελική ευθεία η δίκη για τα πλαστά διπλώματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα Πέμπτη η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την υπόθεση της κομπίνας με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης, η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια, στο Ηράκλειο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενα συνολικά 24 άτομα, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την

Πέμπτη με την κατάθεση και των υπόλοιπων μαρτύρων. Την Πέμπτη, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν -εκτός απροόπτου- οι απολογίες των κατηγορουμένων και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και την έκδοση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης (Μηχανολογικό), εκπαιδευτές σχολών οδήγησης, εξεταζόμενοι υποψήφιοι, καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο φέρεται να έδινε εξετάσεις για λογαριασμό υποψηφίων οδηγών.

Τον Ιούνιο του 2016, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου συνολικά 30 κατηγορούμενοι, από τους οποίους είχαν κριθεί ένοχοι οι 25. Σε αυτούς επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης (με τριετή αναστολή) από έξι μήνες, έως τέσσερα έτη και έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011. Οι υποψήφιοι οδηγοί, που φέρονταν να συμμετείχαν στην κομπίνα, δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής, είτε της πρακτικής εξέτασης: Έπαιρναν στα χέρια τους το δίπλωμα οδήγησης, χωρίς να δώσουν ποτέ εξετάσεις.

neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα