Κρήτη | Αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση του αγνοούμενου Αντώνη Κασωτάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση του αγνοούμενου 31χρονου Αντώνη Κασωτάκη,που εξαφανίστηκε,από το σπίτι του στο Ρέθυμνο,πριν 6 χρόνια περίπου και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου 2012.

Ειδικότερα,η προανάκριση αφορά τις καταγγελίες που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην τηλεοπτική εκπομπή «Φώς στο τούνελ»της Αγγελικής Νικολούλη,από την μητέρα του αγνοούμενου και από έναν μάρτυρα, φίλο του 21 χρονου, ότι λίγες μέρες πριν χαθεί είχε εκμυστηρευτεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό έκανε ανάληψη όλο το ποσόν που είχε (60.000 ευρώ)το

οποίο προόριζε για αγορά σπιτιού αλλά εμπιστεύτηκε τα χρήματα σε ιερέα τοπικής Μονής ο οποίος δεν του έδινε πίσω.

Αμέσως μετά την εκπομπή,με πρωτοβουλία των τοπικών αστυνομικών αρχών ξεκίνησε προανάκριση η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου η οποία και ενημέρωσε τον Εισαγγελέα σχετικά.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν ήδη κληθεί και έχουν καταθέσει:η μητέρα του 31χρονου Αντώνη Κασωτάκη,η αδελφή του,ένα άτομο ως μάρτυρας τον οποίο υπέδειξε η μητέρα του αγνοούμενου καθώς και ο ιερέας εις βάρος του οποίου έγιναν οι καταγγελίες.
Επίσης,από την τηλεοπτική εκπομπή Φώς στο Τούνελ,ζητήθηκε αντίγραφο της εκπομπής το οποίο και αναμένεται να παραλάβει σήμερα η Ασφάλεια.

Παράλληλα,η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου απέστειλε έγγραφο αίτημα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ζητώντας να ενημερωθεί εαν και σε ποιες Τράπεζες είχε λογαριασμούς ο αγνοούμενος.

Ανάλογα με την απάντηση της ΕΕΤ,και εαν διαπιστωθεί ότι όντως υπήρχε λογαριασμός, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας θα υποβάλλει αίτημα στον Εισαγγελέα για να πράξει όσα προβλέπονται προκειμένου να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του αγνοούμενου.Όταν γίνει αυτό θα μπορέσουν οι αρχές να δούν εαν υπήρχε συνδικαιούχος στον λογαριασμό καθώς και οι κινήσεις που έγιναν (καταθέσεις-αναλήψεις) είτε από τον αγνούμενο 31χρονο είτε από άλλο πρόσωπο.

Εαν συνδικαιούχος δεν υπήρχε ,η αστυνομική προανάκριση θα συνεχιστεί μεν αλλά θα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι απέγιναν τα χρήματα μετά την ανάληψη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Ρ.Ν.ο ιερέας που κατονομάζεται από μάρτυρα ως εμπλεκόμενος με την υπόθεση,επιβεβαιώνει την γνωριμία του με τον Αντώνη κάνοντας λόγο για μια σχέση πνευματική ,υποστηρίζει όμως πως ποτέ δεν συζήτησε μαζί του για τραπεζικούς λογαριασμούς και ουδέποτε ο αγνοούμενος του εμπιστεύθηκε κάποιο χρηματικό ποσόν.

Πάντως η τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη θα ασχοληθεί και σήμερα με την υπόθεση.

Πηγή: rethnea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα