Κρήτη | Αποφυλακίστηκε ο 66χρονος λογιστής για το φονικό στις Πατσίδες

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της φονικής συμπλοκής στις Πατσίδες, πριν από περίπου επτά μήνες, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 69χρονος Ανωγειανός. Χθες, ο 66χρονος κατηγορούμενος λογιστής πέρασε την πόρτα της εξόδου των φυλακών Νεάπολης. Ο ανακριτής Ηρακλείου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, εξέδωσε σχετική διάταξη με την οποία έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 66χρονου με περιοριστικούς όρους.

«Η ορθή και δίκαιη κρίση της Δικαιοσύνης συνιστά δικαίωση για τον εντολέα

μας και αντανακλά την επιβεβαίωση των υπερασπιστικών ισχυρισμών του στην διενεργούμενη ανάκριση» ήταν η κοινή δήλωση των συνηγόρων του 66χρονου, Φραγκίσκου Λαμπρινού και Αντώνη Δαμανάκη, οι οποίοι έδωσαν την δική τους μάχη για την αποφυλάκιση του.

Ο 66χρονος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία του Ηρακλείου λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας (έχει διδάξει και ως καθηγητής στο ΤΕΙ) αλλά και της αντιστασιακής του δράσης, επιμένει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, ότι δεν γνώριζε το θύμα, το οποίο εισέβαλε στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψει και να τον σκοτώσει.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν γίνονται αποδεκτοί από το περιβάλλον του θύματος. Συγγενείς του 69χρονου θεωρούν ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονταν και ότι ο 69χρονος το μοιραίο πρωί επισκέφθηκε σκοπίμως το σπίτι του 66χρονου λογιστή, όμως κάτι πήγε στραβά και βγήκαν τα μαχαίρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου, δεν δίνουν καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών και αυτό ήταν κάτι που επίσης φέρεται να μέτρησε στην κρίση του ανακριτή.

Πηγή : cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα