Γιώργος Βλαχάκης: Από τους Μύλους Κρήτης στο Επιμελητήριο | Σήμερα μια αίθουσα στο ΕΒΕΧ παίρνει το όνομά του

Το όνομα του σπουδαίου εμπόρου των Χανίων, αείμνηστου Γιώργου Βλαχάκη θα φέρει από αύριο μία αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων, του οποίου είχε διατελέσει πρόεδρος από το 1975 έως το 1983 και από το 1988 έως το 1989 που έφυγε από την ζωή.

Η τελετή της ονοματοδοσίας θα γίνει απόψε, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κρητική οικονομία που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Εκτός από τον Γιώργο Βλαχάκη, η διοίκηση του ΕΒΕΧ θα τιμήσει και

τον πρώην πρόεδρο, Δημοσθένη Γαγάνη, ονομάζοντας αίθουσα προς τιμήν του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βλαχάκης

Ο Γιώργος Στυλιανού Βλαχάκης γεννήθηκε το 1933 στις Καλύβες Αποκορώνου. Σπούδασε στην Εμπορική Σχολή στα Χανιά.Αρχικά, ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του μια επιχείρηση στις Καλύβες κάνοντας διανομή τροφίμων σε όλο τον Αποκόρωνα ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’60, άνοιξε μία χονδρεμπορική επιχείρηση στα Χανιά με είδη τροφίμων και μάλιστα ήταν ο πρώτος ο οποίος είχε την ιδέα του Super Market.

Ήταν μια κεντρική αποθήκη λεγόταν «Σύμπραξη Καταστημάτων STANDA ΕΠΕ» και είχε στο πελατολόγιο του χονδρέμπορους. Τότε, υπήρχαν στα Χανιά 20 έως 30 χονδρέμποροι και είχαν συμφωνήσει να υπάρχουν σε αυτή τη Σύμπραξη. Ήταν όλοι αυτοί που αγόραζαν από την αποθήκη του Βλαχάκη, ο οποίος είχε από τότε, την πρωτοποριακή ιδέα μιας κεντρικής αγοράς. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία.Από τους Κυλινδρόμυλους έμαθαν την δραστηριότητά και την εξέλιξη του Βλαχάκη και το 1974, του πρότειναν εάν επιθυμεί να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος. Αυτός αποδέχτηκε τη πρόταση και έτσι διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στους Κυλινδρόμυλους από το 1974 έως το 1989 όπου απεβίωσε.

Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων διετέλεσε και αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος. Στο Επιμελητήριο Χανίων διετέλεσε πρόεδρος δύο περιόδους από το 1975 έως το 1983 και από το 1988 έως το 1989 και ήταν εν ενεργεία πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων όταν έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Μαυροματάκη, και έκανε τρία παιδιά. Τον Στέλιο, τον Σταύρο, και την Αθηνά, τα οποία είναι όλα παντρεμένα με παιδιά.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα