Βέβαιος για συνολική συμφωνία σήμερα ο Νίκος Παππάς

Σίγουρος ότι στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και ρύθμιση για το χρέος, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στον ANT1, ενώ παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση είναι υπερήφανη γιατί κατάφερε να σταματήσει την πορεία καταστροφής για τη χώρα.

«Αυτοί που πόνταραν στο σενάριο της εκτροπής, το μόνο που τους μένει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουν πλευρό και να κοιμηθούν από το άλλο, διότι και η συμφωνία

έκλεισε και στο χρέος θα υπάρξει μία ρύθμιση, η οποία θα βγάζει την ελληνική οικονομία από το φάσμα των ερωτηματικών για τη βιωσιμότητά του», είπε ο υπουργός, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην βγει λευκός καπνός από το Eurogroup.

Σε ερώτηση εάν είναι υπερήφανοι στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν στη Βουλή, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής. Μια πορεία η οποία, για πέντε χρόνια, ήταν μια πορεία καθοδικού σπιράλ θανάτου, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει».

«Αποτρέψαμε την καταστροφή»
«Έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες μας, για όσους εμπίπτουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για τους αυτοαπασχολούμενους που είδαν να μειώνεται η ασφαλιστική τους εισφορά περίπου 80%, για τους αγρότες που θα πληρώσουν χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά, για όλους όσοι θα ευνοηθούν από τα αντίμετρα», πρόσθεσε.

Κατά τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, είναι η πρώτη φορά που συνολικά «το παιχνίδι γυρίζει», δηλαδή γίνονται δεκτές απαιτήσεις θετικών μέτρων από την Ελλάδα και έχουμε ένα σύνολο ενδείξεων στην ελληνική οικονομία, που δείχνουν ότι και οι διεθνείς επενδυτές και οι εγχώριοι καταναλωτές θεωρούν ότι περνάμε στη φάση της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης.

«Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα βλέπουμε κάποιους -όπως οι πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους- να πιάνονται από κάποιες διαρροές για κάτι που είπε σε κάποιον δημοσιογράφο της Γερμανίας ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, που υποτίθεται πως είπε ότι δεν βλέπει λύση για το ζήτημα του χρέους κι αυτό τους κάνει σχεδόν να βγαίνουν έξω να πανηγυρίζουν. Αυτό είναι ένα θλιβερό φαινόμενο στην ελληνική πολιτική ζωή. Χάνουν άλλη μια ευκαιρία αυτοί να βάλουν τη φανέλα της εθνικής μας», κατέληξε, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα