Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια θα παρακολουθήσει σημαντική τελετή από… μπαλκόνι

Κατά τη διάρκεια της 65χρονης βασιλείας της, το θεωρούσε ως το πιο ιερό καθήκον της. Αλλά τον επόμενο μήνα, για πρώτη φορά, η βασίλισσα θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων της Μεγάλης Βρετανίας ως θεατής.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως η βασίλισσα θα παρακολουθήσει την παραδοσιακή τελετή στις 11 το πρωί, στο Κενοτάφιο, δίπλα στον Δούκα του Εδιμβούργου από ένα μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα καταθέσει στεφάνι στους πεσόντες για λογαριασμό της.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας σταδιακής εκχώρησης

ορισμένων βασικών ευθυνών της βασίλισσας στις νεότερες γενιές, έχοντας επίγνωση της ηλικίας του μονάρχη. Ωστόσο, αυτή αποτελεί την πιο συμβολική μεταφορά των καθηκόντων της έως σήμερα.

Η συγκεκριμένη εορτή είναι πολύ σημαντική γιατί συνδυάζει πολλές πτυχές του ρόλου της βασίλισσας (αρχηγός κράτους, επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, ανώτατος διοικητής της Εκκλησίας της Αγγλίας). Επομένως, η απόφασή της να είναι θεατής και όχι να κατέχει τον κεντρικό ρόλο σίγουρα θα ελήφθη μετά από πολλή σκέψη. Ωστόσο, θεωρείται μια εξαιρετικά λογική κίνηση.

Παρά το γεγογός πως ο δούκας του Εδιμβούργου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα δημόσια καθήκοντα νωρίτερα φέτος, θα εμφανιστεί στην τελετή. Ωστόσο, στην ηλικία των 96 ετών, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να την παρακολουθήσει από ένα μπαλκόνι και όχι να συμμετάσχει στην παρέλαση. Μετά από αυτό, και η βασίλισσα αποφάσισε να κάνει το ίδιο και ζήτησε από τον πρίγκιπα της Ουαλίας να καταθέσει το στεφάνι για λογαριασμό του έθνους.

«Η βασίλισσα θέλει να είναι στο πλευρό του δούκα», δήλωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος του παλατιού.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα