Γερμανία: Δύο νεκροί από κροτίδες την Πρωτοχρονιά

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κροτίδες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Δύο άνδρες 35 και 19 ετών σκοτώθηκαν από τις κροτίδες που μόλις είχαν ανάψει και εξερράγησαν στο πρόσωπό τους

στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.

Ένα 11χρονο παιδί τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, το παιδί δέχθηκε στο πρόσωπο μία μεγάλη κροτίδα που πέταξε παρέα νεαρών που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά.

Η κροτίδα που τραυμάτισε το παιδί είναι πολωνικής κατασκευής και πωλείται στα γερμανο-πολωνικά σύνορα. Οι πολωνικές κροτίδες περιέχουν περισσότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης από εκείνες που διατίθενται στη Γερμανία.

Στο Βερολίνο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας σοβαρών τραυμάτων στο χέρι από κροτίδες ή πυροτεχνήματα και συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Στο μεταξύ, καταγράφηκαν και μεμονωμένα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην Πύλη του Βρανδεμβούργου αλλά και στην Κολωνία, ενώ η αστυνομία είχε λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα