Επίσκεψη Μαρκογιαννάκη στο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων: «Επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλάζουν τα λιμάνια των Χανίων»

Την έδρα του Λιμενικού Ταμείου Χανίων επισκέφθηκε σήμερα Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Βιριράκη και στελέχη του ΛΤΝΧ.  Ο κ. Βιριράκης ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων της ΝΔ για τον εκτεταμένο προγραμματισμό των έργων του Ταμείου που αφορούν στο σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Χανίων

Συγκεκριμένα, ο κ. Βιριράκης έκανε λόγο για τις μελέτες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τα πέντε λιμάνια, Σούδας, Αγίας Ρουμέλης, Χώρας Σφακίων, Παλαιόχωρας και Γαύδου, οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο

για την εκτέλεση έργων ύψους 100.000.000 ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία. Πρόσθεσε ακόμα ανάμεσα σε άλλα τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει για τη χρηματοδότηση μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης του σταθμού επιβατών στη Σούδα αλλά και την επέκταση του προβλήτα που θα εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια, σε συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στάθηκε στη σημασία όλων αυτών των έργων για την ανάπτυξη των Χανίων αλλά και στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ταμείου, Υπουργείων και Περιφέρειας:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αλλάξει πλήρως την κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ φορέων και κράτους με γνώμονα την αποτελεσματικότητα. Το είδα τα τελευταία 4 χρόνια ως επικεφαλής της παράταξής μας στην Περιφέρεια Κρήτης. Την ίδια στιγμή, χάρη και στο προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιτέλους οι υποδομές έχουν μπει σε προτεραιότητα. Από τον ΒΟΑΚ μέχρι τα λιμάνια, γίνονται όλα όσα τόσα χρόνια οι Χανιώτες διεκδικούσαμε αλλά δεν βρίσκαμε ανταπόκριση».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε στη συνάντηση και τα ειδικότερα θέματα των λιμενικών εγκαταστάσεων στη Σούγια αλλά και την έλλειψη χώρου επισκευής συντήρησης σκαφών στον κόλπο της Σούδας.

Ο κ. Βιριράκης απάντησε ότι στην περίπτωση της Σούγιας προχωράνε τάχιστα οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις, ώστε να μπορεί να μπει σε προγράμματα χρηματοδότησης, ενώ προσέθεσε ότι δρομολογείται και η κατασκευή καρνάγιου στον κόλπο της Σούδας. 

The post Επίσκεψη Μαρκογιαννάκη στο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων: «Επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλάζουν τα λιμάνια των Χανίων» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα