Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο | Η φωτιά οδεύει προς κατοικημένες περιοχές

Δύσκολη νύχτα προοιωνίζεται για τη Ζάκυνθο καθώς στις φλόγες έχει παραδοθεί το βόρειο τμήμα του νησιού και οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς κατοικημένες περιοχές.

Το πύρινο μέτωπο, έκτασης πολλών χιλιομέτρων, μετά το χωριό Αναφωνήτρια, όπου έκαψε σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων σπίτια, ένα μαγαζί, αγροικίες και στάνες, κατευθύνεται τώρα προς το χωριό Μαριές όπου οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με λάστιχα ενώ προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες με ό,τι μέσα διαθέτουν.

Λίγο πιο βόρεια μαίνονται άλλα τρία μέτωπα πυρκαγιών στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα , ενώ μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Drones και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμών θα βρεθούν και πάλι στην Ζάκυνθο καθώς εκφράζονται νέες υπόνοιες για εμπρησμούς.

Παράλληλα θα ενισχυθούν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί για την επιτήρηση των δασικών περιοχών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλίρη φέτος είχαμε 76 πυρκαγιές μόνο στη Ζάκυνθο από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Μεγάλες είναι και οι πυρκαγιές που μαίνονται σε δασική έκταση στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων αλλά και σε κορυφογραμμή σε δύσβατη περιοχή στις Παπαδάτες Πρέβεζας.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα