«Δε θέλω αποζημιώσεις, βοήθεια θέλω!» Σπαρακτική έκκληση Χανιώτισσας που καταστράφηκε από τις πλημμύρες | Photos

Τα κομμάτια της -κυριολεκτικά- προσπαθεί να μαζέψει μια Χανιώτισσα επιχειρηματίες, όταν είδε το μαγαζί με τα κεραμικά που διατηρεί στο Καλαμάκι Χανίων, να έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά μετά την καταστροφική πλημμύρα της Πέμπτης. «Όλος ο κόπος 30 και πλέον χρόνων έχει ρημαχτεί, η περιουσία μου είναι μέσα στη λάσπη» διηγείται και δεν μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της η επιχειρηματίας Πηγή Μπελώνη που βλέπει το βιος της να έχει καταστραφεί, τα πήλινα εμπορεύματά της μέσα στη λάσπη να κείτονται ολούθε στο κατάστημά της.

Όπως βλέπεται στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του zarpanews.gr, τα

μανιώδη νερά που μπήκαν στο κατάστημα δεν άφησαν τίποτα όρθιο, έσπασαν και μετακίνησαν ογκώδη πυθάρια και αμφορείς σε όλη την έκταση μεταφέρωντας πολλά στη θάλασσα του Καλαμακιού.
Οι πάγκοι, τα σταντ και τα ντουλάπια από ξύλο είναι όλα για πέταμα, προκαλώντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιδιοκτήτριας ζημιές που ξεπερνούν τις 30.000€!

«Εγώ δεν θέλω να μου δώσουν λεφτά για αποζημιώσεις, μπορούν να μου στείλουν ένα συνεργείο να μου βγάλει τις λάσπες και να με βοηθήσει να καθαρίσω το χώρο άμεσα; Αυτό ζητάω! Βοήθεια!», φωνάζει η ιδιοκτήτρια που όπως λέει μπορεί να «αναστήσει» την επιχείρησή της αρκεί να βγάλει τη λάσπη και το χώμα που έχει μείνει μέσα στο μαγαζί της. «Δεν έχω να πληρώσω ιδιώτη να μου καθαρίσει το χώρο και δεν μπορώ να υποχρεωθώ σε κανένα για να το κάνει αφιλοκερδώς, μόνη μου όμως δεν μπορώ να το καταφέρω!», δηλώνει απελπισμένα η επιχειρηματίας και ζητά από Δήμο και Περιφέρεια την αρωγή τους με όποιον τρόπο! Το τρομακτικότερο όλων βέβαια είναι πως η μητέρα της που μένει πίσω ακριβώς από την επιχείρηση, έζησε όλη τη φρίκη της καταστροφής, ενώ κινδύνεψε και η ζωή της όταν το νερό στο σπίτι της ξεπέρασε το μισό μέτρο, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

Η κα Μπελώνη δηλώνει αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική ενέργεια για να αποκατασταθεί το σύστημα με τα όμβρια ύδατα που περνάει πίσω από το οικόπεδό της, γιατί , όπως καταγγέλλει, «έχει μπαζωθεί παραπάνω από όσο προβλέπεται πολεοδομικά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και σε επόμενη ισχυρή νεροποντή, τα πράγματα θα γίνουν ίδια και χειρότερα».

Πολλές είναι ωστόσο και οι καταγγελίες που φτάνουν στο zarpanews.gr για ελλειπή καθαρισμό στις αποχετεύσεις και τα φρεάτια και δημιουργούν ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να «κυλίσει αναίμακτα» ο υπόλοιπος χειμώνας…

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα