Το «Gimme Danger» του Τζιμ Τζάρμους για τον Iggy Pop και τους Stooges είναι η μεταμεσονύκτια προβολή στο Chania Film Festival

«Αν απόδειξη μιας καλής ταινίας είναι ότι θέλεις να τη βλέπεις ξανά και ξανά για να σε φορτίζει με την ενέργειά της, τότε το «Gimme Danger», το ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους για τους Stooges είναι μια σπουδαία ταινία.» – flix

Το φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων και η μπύρα Fisher, φέρνει στο φετινό του πρόγραμμα και στην μεταμεσσονύκτια προβολή του, ένα ξεχωριστό μουσικό ντοκυμαντερ για την ιστορία των Stooges και του Iggy Pop,

του Rock ‘n Roll συγκροτήματος της δεκαετίας του 60, που έγινε ο προπομπός της μετέπειτα Punk σκηνής.

«Gimme Danger», το ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους για τους Stooges μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 η μεταμεσονύκτια προβολή του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο Τζιμ Τζάρμους συναντά τους Στούτζες σε ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει με επιμέλεια το πλαίσιο της πιο εκκεντρικής μπάντας στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Χωρίς να επιχειρεί στιγμή να είναι αντικειμενική, η ταινία αποκαλύπτει την ένταση, την αντιδραστικότητα, την ιδιοτροπία και την ιδιοφυία των τεσσάρων μελών της προ-πανκ μπάντας, ξεκινώντας από το τέλος: την ημέρα που οι Στούτζες διαλύθηκαν και επέστρεψαν στα πατρικά τους σπίτια.

Το Gimme Danger είναι ένα μεγαλοφυές ντοκιμαντέρ που καταγράφει ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος που σήμερα θεωρείται «μύθος» αλλά στην εποχή του αντιμετωπίστηκε σαν αποτυχία. Καταγράφει τους λόγους δημιουργίας των Στούτζες, όσους τους επρέασαν (MC5, Bitches Brew, James Brown) αλλά και όσους επηρέασαν (ολόκληρη την πανκ σκηνή) αλλά και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες.

Χωρίς βέβαια να αποκρύπτει τα σκοτεινά σημεία (ναρκωτικά, συλλήψεις, προκλητικός γυμνισμός και κόντρες), προτιμά να αναδείξει τον επαναστατικό ρόλοτης μπάντας που όπως λέει ο Ίγκυ Ποπ όταν τον ρωτάνε για τη συνεισφορά των Στούτζες στην μουσική, απαντά «Νομίζω βοηθήσαμε να τελειώσουν τα 70s».

Η.Π.Α., 2016
Παραγωγή: Κάρτερ Λόγκαν, Φερνάντο Σουλίτσιν, Ρομ Γουίλσον
Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Σενάριο: Τζιμ Τζάρμους
Φωτογραφία: Τομ Κρούγκερ
Μοντάζ: Αλφόνςο Γκονσάλβες, Ανταμ Κούρνιτζ
Διάρκεια: 108 λεπτά
Διανομή: Ama Films

Επίσης η αλλαγή της ώρας, σε μία ώρα πίσω, τα ξημερώματα της Κυριακής,γίνεται σε συνεννόηση με το φεστιβάλ :), για να μην χαθεί καθόλου ύπνος, ενώ θα υπάρχει και η Fisher για να μας κρατήσει δροσερό το βράδυ μας!

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση www.chaniafilmfestival.com

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και η εκπαιδευτική δράση CineΜαθήματα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έως τις 4 Νοεμβρίου.

Τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζονται από την Βουλή των Ελλήνων.

Αποτελούν συνδιοργάνωση από τους :
Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων , Δήμο Χανίων, Δήμο Πλατανιά

Οργανώνονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης με την συνεργασία και την υποστήριξη σημαντικών φορέων του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα