Χανιά | Το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό των συμβασιούχων

Στο πλευρό των 42 εργαζομένων της καθαριότητας στον Δήμο Χανίων που είναι αντιμέτωποι με την ανεργία στέκεται το Δημοτικό Σύμβουλιο με ομόφωνη απόφασή του.

Πρόκειται για συμβασιούχους τω οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν με τον ν.4429/16 ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στην απόφαση, αναφέρεται πως οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες, εκφράζεται η συμπαράσταση του Δήμου στον αγώνα τους, ζητείται

από την Κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα και να δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τέλος, ζητείται η κατανόηση των δημοτών για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητά τους.

Τις θέσεις των εργαζομένων παρουσίασε η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Χανίων, Ηλέκτρα Πατσουράκη, ζητώντας να ληφθεί ομόφωνα η συγκεκριμένη απόφαση ( όπως και έγινε).

«Ο Δήμος Χανίων δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οφείλει να πειθαρχεί σε αυτές» εξήγησε από την πλευρά της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ο δικηγόρος Μάρκος Περράκης.

Στις τοποθετήσεις τους, οι επιφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στο αίτημα των εργαζομένων. «Πρέπει σε όλους τους τόνους να δηλώσουμε πως οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι» ανέφερε η κα Αγγελάκη. Να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος η Κυβέρνηση ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης. Την ανάγκη να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι και να προκηρυχθούν νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού προέταξε από την πλευρά του ο κ. Σαρρής. Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνάκης έκανε λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων από την Κυβέρνηση ενώ ο κ. Ρίζος σχολίασε πως οι Δήμοι αποδεκατίζονται και όλο και περισσότερες αρμοδιότητες εκχωρούνται σε ιδιώτες μέσα από εργολαβίες.

zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα