Χανιά | Στάση αναμονής από τους καταστηματάρχες του Λιμανιού για τα σκιάδια

Στάση αναμονής φαίνεται να τηρούν οι καταστηματάρχες του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων που σήμερα βρέθηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στην παρουσίαση της μελέτης (δείτε εδώ) για τα σκιάδια.

Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής μελετητή και πρόεδρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκο Καλογήρου σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Από την πλευρά του Συλλόγου Καταστηματαρχών πρόεδρος κ. Μαρινάκης

είπε μεταξύ άλλων πως η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψην της, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μέτωπο του λιμανιού καθώς είναι ευμετάβλητος.

Αναφέρθηκε επίσης στο κόστος κατασκευής των σκιαδίων και στο ποιος θα το επιβαρυνθεί, για να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα πως αυτό θα το επιβαρυνθούν οι καταστηματάρχες για τους οποίους πάντως έχει προβλεφθεί μείωση στο 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για δύο έτη.

Ο κ. Μαρινάκης επίσης έθεσε το ερώτημα για το αν η συγκεκριμένη μελέτη έχει την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως την αρχαιολογία.

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα από την σημερινή παρουσίαση της μελέτης αξίζει να σημειωθεί πως όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Χ κ. Μιχάλη Βλαχακη, άμεσα θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους εμπλεκομένους για να υπάρξει η τελική έγκριση της σχετικής πρότασης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στις αρχές του επόμενου έτους από το ΚΑΣ.

Επίσης έγινε αναφορά και στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την εφαρμογή του τελικού σχεδίου, καθώς όπως ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά του δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστεί από το νέο έτος.

Το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και δημοτικοί σύμβουλοι.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα