Η ΕΕ υιοθετεί τα περιοριστικά μέτρα κατά της Βορείου Κορέας

Το Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ ενίσχυσε σήμερα περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ), με τη μεταφορά των τομεακών κυρώσεων που επιβλήθηκαν με την απόφαση 2375 (2017) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017, σε απάντηση στη χρήση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, κατά παράβαση και κατάφωρη παραβίαση προηγούμενων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα μέτρα που θεσπίστηκαν με την απόφαση 2375 (2017) του Συμβουλίου Ασφαλείας

των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβάνουν την απαγόρευση πώλησης υγρών φυσικού αερίου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και την εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης περιορισμούς στην πώληση εξευγενισμένων προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στη ΛΔΚ.

Επιπλέον, τα κράτη μέλη δεν θα παράσχουν νέες άδειες εργασίας στους υπηκόους της ΛΔΚ για να εισέλθουν και να εργαστούν στην επικράτειά τους, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δημιουργούν έσοδα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των παράνομων πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας.

Οι νομικές πράξεις μεταφέρουν επίσης τις απαλλαγές που παρέχονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικούς σκοπούς και σκοπούς διαβίωσης.

Το Συμβούλιο είχε ήδη μεταφέρει στις 15 Σεπτεμβρίου τις πρόσθετες καταχωρήσεις που επέβαλε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας τρεις οντότητες και ένα άτομο που υποστήριζε τα παράνομα προγράμματα στους καταλόγους των ατόμων που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι 63 άτομα και 53 οντότητες που απαριθμούνται από τον ΟΗΕ. Επιπλέον, 38 άτομα και τέσσερις οντότητες έχουν οριστεί από την ΕΕ αυτόνομα.

Όπως συμφωνήθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο Ταλίν στις 7 Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο επεξεργάζεται επί του παρόντος ενδεχόμενα πρόσθετα αυτόνομα μέτρα της ΕΕ για τη συμπλήρωση και την ενίσχυση των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα