Χανιά | Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις για τον νέο ΧΥΤΥ

Ποσό 417 χιλιάδων ευρώ για τις απαλλοτριώσεις που είναι απαραίτητες ώστε να δημιουργηθεί νέος χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι κατέθεσε η Περιφέρεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης από τα Χανιά όπου βρέθηκε για την υπογραφή της έναρξης της β’ φάσης των εργασιών για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλέπας (ΕΔΩ).

Αναλυτικότερα, ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ήδη έχουν εγκριθεί τα πρώτα 60 εκατ. ευρώ για το σύνολο του νησιού ενώ σύντομα θα εγκριθεί και η χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου «κυττάρου» στον ΧΥΤΥ στο Ακρωτήρι.

«Όμως μέχρι να γίνει αυτό χρειάζεται η απαλλοτρίωση του χώρου για να γίνει νέος ΧΥΤΥ. Καταθέτουμε λοιπόν 417 χιλιάδες ευρώ για να το πάρουν οι δικαιούχοι για απαλλοτρίωση ώστε να μην μείνει ούτε μια μέρα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων χωρίς να υπάρχει ένας χώρος διάθεσης των απορριμάτων», προσέθεσε ο κ. Αρναουτάκης τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει στην Κρήτη τόσο για τα στερεά όσο και για τα υγρά απόβλητα είναι πρωτοποριακός για όλη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση από πλευράς ΔΕΔΙΣΑ Χανίων:

«Υπεγράφη χθες, Δευτέρα 21/8/2017, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η εντολή πληρωμής ποσού 417.155,36 ευρώ για το έργο: “Απαλλοτριώσεις εκτάσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος Περιφέρειας Κρήτης – ΠΕ Χανίων, 1ο ΥΠΟ: ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ για το έργο “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ (ΧΥΤΑ ΧΑΝΙΩΝ) – Γ΄ ΦΑΣΗ”.

Ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Αναστάσιος Βάμβουκας, με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για μία πολύ ικανοποιητική εξέλιξη, που ήταν αναμενόμενη από καιρό, καθώς τελεσφόρησαν οι προσπάθειές μας.

Η Απόφαση αυτή ήταν απαραίτητη διότι ενισχύει τη διεκδίκησή μας για άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής του 2ου Κυττάρου εναπόθεσης στερεών αποβλήτων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Κρήτης. Σταύρο Αρναουτάκη, για την ανταπόκρισή του. Ήταν ένας αγώνας, που δώσαμε από κοινού ως ΔΕΔΙΣΑ, Δήμος και Περιφέρεια, ο οποίος και ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα