Χανιά | «Πόλος πολιτισμού» η Χαλέπα με τη λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου

Ξεκινά η δεύτερη φάση των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην Χαλέπα μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκε την Δευτέρα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Πρόκειται για την φάση της «Οργάνωσης της μόνιμης έκθεσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και του εξοπλισμού των αποθηκών» που έχει προϋπολογισμό 3,3 εκατ. ευρώ.Για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα προσελκύσει στην περιοχή ποιοτικό τουρισμό και θα αναδεικνύει την

ιστορία της Κρήτης έκανε λόγο ο κ. Αρναουτάκης με τις ευχές να πάει καλά και να προχωρήσει γρήγορα στην επόμενη και τελική φάση που αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε το νέο μουσείο να λειτουργεί την περίοδο 2020-2021.«Είμαστε στην αρχή της τελικής ευθείας για το άνοιγμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων» επεσήμανε από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη.

«Με την ολοκλήρωση της έκθεσης με τις νέες προθήκες, τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, θα αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η σημασία της πόλης των Χανίων και όλου του νομού» συμπλήρωσε, τονίζοντας ιδιαίτερα την επερχόμενη αλλαγή στην φυσιογνωμία της συνοικίας της Χαλέπας που μετατρέπεται σε έναν πόλο πολιτισμού.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα Ταμπακαριά, στην οικία – μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στα νεοκλασικά κτήρια των «Μεγάλων Δυνάμεων» στον ρωσικό ναό της Αγίας Μαγδαληνής και ζήτησε από την Αντιπεριφέρεια βοήθεια «για να δοθεί μια ώθηση» ως προς αυτήν την κατεύθυνση. To παρών στην σημερινή συνέντευξη τύπου έδωσαν οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, η διευθύντρια της διαχειριστικής Αρχής, Μαρία Κασσωτάκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί.

Βυζαντινό Μουσείο στο Λιμάνι

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε η κα Βλαζάκη στον χώρο όπου μέχρι σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στην οδό Χάληδων, πρόκειται να εγκατασταθεί Βυζαντινό Μουσείο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα