Χανιά | Πολύ λιγότερες οι πυρκαγιές τη χρονιά που πέρασε

Στη σπουδαία δουλειά που γίνεται από το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων το οποίο στη διάρκεια της λειτουργίας του έχει προχωρήσει στον εξιχνίαση των περισσοτέρων συμβάντων εκδήλωσης πυρκαγιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Π.Υ στο νομό Χανίων Πύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σε ότι αφορά τα συμβάντα, κατά την αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο κ. Μπουντουράκη είπε πως σε σχέση με πέρυσι, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν λιγότερες, με τον αριθμό τους να φθάνει τις 295, δέκα λιγότερες σε σύγκριση με το 2016, ενώ

ανάλογα είναι κα τα στοιχεία για τις υπαίθριες πυρκαγιές, όπου τα καμένα στρέμματα φέτος έφθασαν τα 1328, ενώ πέρυσι τα καμένα στρέμματα ήταν 3095.

Ο διοικητής της Π.Υ Χανίων σημείωσε επίσης πως καθοριστικό λόγο στα φετινά καλά αποτελέσματα είναι και μια ψηφιακή υπηρεσία που ενεργοποίησε το αρχηγείο για την αντιμετώπιση συνολικά των πυρκαγιών.

Ο κ. Μπουντουράκης αναφέρθηκε επίσης και στις πρόσφατες πλημμύρες επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως σε σύγκριση με τις πλημμύρες που έπληξαν τα Χανιά τα προηγούμενα χρόνια, στην τελευταία καταιγίδα, έπεσαν 192 χιλιοστά σε 24 ώρες, ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες προηγούμενων χρόνων. Η πυροσβεστική κλήθηκε να συνδράμει σε 384 κλήσεις για βοήθεια με 24 συνεργεία ενώ πραγματοποίησε και 67 διασώσεις.

Τέλος ο κ. Μπουντουράκης ευχαρίστησε το προσωπικό της πυροσβεστικής, καθώς και τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των δήμων για την καλή συνεργασία.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα