Χανιά | Παρουσιάζεται η μελέτη για το Ενετικό Λιμάνι

Σε ένα μήνα περίπου (πιθανότατα στις 11 Σεπτεμβρίου) θα γίνει στα Χανιά η παρουσίαση της μελέτης για το Ενετικό Λιμάνι ενώ θα ακολουθήσει περίοδος διαβούλευσης για να ακουστούν οι προτάσεις φορέων, επιχειρηματιών και κατοίκων πριν την σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr την παρουσίαση που θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο ΚΑΜ θα κάνει ο Νίκος Καλογήρου, πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ.

Με

αυτήν, περιορίζεται σημαντικά ο παραχωρούμενος χώρος για τραπεζοκαθίσματα στην παραλιακή ζώνη και αυξάνεται ο ελεύθερος δημόσιος χώρος. Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του zarpanews.gr είναι η μελέτη να εγκριθεί από το Συμβούλιο πριν τα Χριστούγεννα ώστε να μπει σε εφαρμογή από την επόμενη τουριστική περίοδο.

Τον Νοέμβριο το δικαστήριο για τον νέο κανονισμό

Στο μεταξύ, οι προσφυγές των καταστηματαρχών ενάντια στον νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους. Αυτό αφορά και όσους είχαν προσφύγει στο άρθρο 152 της Αποκεντρωμένης και όσους είχαν ζητήσει από το ΣτΕ την έκδοση προσωρινής διαταγής. Η κύρια συζήτηση της υπόθεσης στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα