Χανιά | Παραδόθηκε το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου σε τεταμένο κλίμα | Photos

Παραδόθηκε και τυπικά στην 7η ΥΠΕ το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο αναμένεται να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί με προσωπικό περίπου μέχρι το τέλος του 2017.
Η παράδοση έγινε κάτω από τεταμένο κλίμα, καθώς υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και στην Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Γιακουμάκη, αναφορικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι «η 7Η ΥΠΕ πρέπει να αναλάβει το δύσκολο κομμάτι, την στελέχωση και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Διαφωνώ, πλήρως με τον τρόπο που

σκέφτονται να το στελεχώσουν και να το λειτουργήσουν. Διαφωνώ ότι με τους ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), μπορεί να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας αυτού του τύπου, διότι, προβλέπονται 30 θέσεις, 12 γιατρών και 18 μη ιατρικού προσωπικού και εκείνοι δε θέλουν να γίνουν αυτές οι προσλήψεις. Γιατί ο δήμος Χανίων, να μην πάρει από τις 3.500 προσλήψεις, που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, τα άτομα που αναλογούν».
Από την πλευρά της, η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Γιακουμάκη, απάντησε στον κ. Σκουλάκη, ότι η 7η ΥΠΕ, παραλαμβάνει το κτίριο σήμερα και δεν είναι δυνατό να προκηρύξεις θέσεις για κάτι που δεν της ανήκει και δεν υφίσταται.
« Μέσα στη διαδικασία της 7Κ προβλέπεται ότι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, θα συνλειτουργήσει με δύο τοπικές μονάδες Υγείας. Για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, στην 7Κ ήδη έχουν προκηρυχθεί 2 θέσεις νοσηλευτών και 1 μαιών, ωστόσο ιατρικό προσωπικό σε ένα κτίριο που δεν λειτουργεί δε μπορείς να προσλάβεις. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε μία διαδικασία μετάθεσης ενός γενικού γιατρού. Δεσμευόμαστε, για θέσεις και ιατρικού προσωπικού και τη στελέχωση εργαστηρίων, μέχρι τότε θα διερευνηθεί η δυνατότητα, να λειτουργήσουν και οι άλλες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας, που δεν προβλέπονται από τις ΤΟΜΥ, όπως είναι το ακτινολογικό, με το Γενικό νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων», τόνισε η κ. Γιακουμάκη, ενώ, πρόσθεσε ότι «είναι αστείο να θεωρούμε ότι εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών, και εν μέσω κενών στα νοσοκομεία και στις δομές, θα μπορέσεις να προκηρύξεις και τις 30 θέσεις. Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Σκουλάκης έφτιαξε οργανισμούς για κέντρα υγείας που ήταν στη σφαίρα της φαντασίας του. Έβαζε σε ένα κέντρο υγείας θέσεις 8 μαιών που δεν υπηρέτησε και δεν προσελήφθη ποτέ καμία. Και τώρα θεωρεί ότι είναι εύκολο να κάνουμε 30 προσλήψεις εύκολα».
Παράλληλα, η Διοικήτρια, της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μαυρομάτη, ανέφερε ότι «μέχρι τέλος του χρόνου, θα λειτουργήσουν οι δύο πρώτες ΤΟΜΥ, στο νομό χανίων και παράλληλα, έχουν συσταθεί οι θέσεις, για το Αστικό Κέντρο Υγείας των Χανίων,. Αναμένεται να προκηρυχθούν και άλλες, και μάλλον θα είναι στο πλαίσιο των 450 γιατρών για την πρωτοβάθμια που ανακοίνωσε ο κ. Ξάνθος. Θα μπορέσουμε να πάρουμε και τις υπόλοιπες ειδικότητες, θα πάρουμε οδοντίατρο, καρδιολόγο, θα εξοπλιστούμε με ιατρικά εργαστήρια, ακτινολογικό, κλπ».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα