Χανιά | «Πάει η Έκθεση» | Πως έγραψαν τα Χανιωτάκια των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας | Photos

Εύκολα και αναμενόμενα χαρακτήρισε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεση η πλειοψηφία των μαθητών στα Χανιά βγαίνοντας από τις αίθουσες των εξετάσεων, στο πρώτο μάθημα των Πανελλαδικών στα Γενικά Λύκεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις προτεινόμενες απαντήσεις στα σημερινά θέματα της Έκθεσης (ΓΕΛ)

Μαθητές που εξετάστηκαν σήμερα στο μάθημα της Έκθεσης μιλούν στο zarpanews.gr, για το θέμα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν

και τους στόχους για τις σπουδές τους.

«Πιστεύω τα θέματα ήταν βατά και ότι όποιος είχε ασχοληθεί όλη τη χρονιά έγραφε σίγουρα. Αν είχες διαβάσει και ήξερες κάποια πράγματα σαν άνθρωπος, είχες επιτυχία» είπε η Ελένη Σαραντάκου η οποία ενώ δεν έχει στόχο κάποια σχολή από το Μηχανογραφικό, παρόλαυτά έδωσε για την εμπειρία.

«Το θέμα της Επιστήμης ήταν στα λεγόμενα «SOS-θέματα» και ήταν αναμενόμενο για μας. Εκτιμώ ότι έχω δώσει ένα καλό γραπτό. Θέλω να περάσω στη σχολή Θεατρικών σπουδών στην Αθήνα και θεωρώ ότι θα μπω άνετα», δήλωσε η Ευφροσύνη βγαίνοντας από το σχολείο.

Ο Μιχάλης Κουκουράκης δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα: «Πιστεύω ότι κάποιος που διάβασε, έγραψε εύκολα. Απλές κλασσικές ασκήσεις όπως άλλες χρονιές, βατό κατανοητό κείμενο ούτε δύσκολες λέξεις, ούτε τίποτα περίπλοκο. Έγραψα καλά για το στόχο μου που είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου.»

«Ήταν πράγματα που τα ξέραμε, και τα θέματα ήταν απλά. Προλαβαίναμε και από θέμα χρόνου να αναπτύξουμε τα θέματα με άνεση.» είπε η Αλεξάνδρα Μιχαλάκη που θα δηλώσει για τις σχολές Διατροφολογίας.Ο Τζο Σπυριδάκης εξέφρασε ένα παράπονο στο περιθώριο των εξετάσεων καθώς όπως είπε «Το θέμα ήθελε και κριτική σκέψη, κάτι που οι μαθητές στο πλαίσιο των εξετάσεων αναγκάζονται να περιορίζουν. Αλλά θεωρώ ότι όποιος τη χρησιμοποίησε θα πάρει καλό βαθμό. Αν και θα φύγω εξωτερικό, έδωσα παρόλαυτά εξετάσεις για να δω πως είναι»

«Τα θέματα για όποιον είχε διαβάσει φάνηκαν βατά. Πιστεύω και εγώ ότι έγραψα καλά και ελπίζω να περάσω στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό στο Ρέθυμνο» είπε ο αισιόδοξος Αντώνης Μπολανάκης.

Η Ιωάννα Λιονάκη ήταν θετική για το αποτέλεσμα του γραπτού της και όπως είπε «Έχουμε δουλέψει πολύ τις ομιλίες που ήταν το θέμα της έκθεσης. Προσοχή ήθελε μόνο λίγο το επικοινωνιακό πλαίσιο, αλλά κατά τα άλλα δε με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα, ούτε στις ασκήσεις. Η σχολή που θέλω να περάσω είναι το Παιδαγωγικό στο Ρέθυμνο».«Τα πήγα σχετικά καλά, αλλά όχι όσο περίμενα. Θα πάω σε ιδιωτική σχολή λογικά οπότε δεν με νοιάζει και πολύ, αλλά λόγο και της πίεσης από τους γονείς είπα να δώσω και τις Πανελλήνιες πέραν των ενδοσχολικών» δήλωσε ο Γιώργος Δελιανίδης.

«Η έκθεση είχε ένα θέμα επίκαιρο, ιδιαίτερα σημαντικό πιστεύω για την Επιστήμη και το ρόλο της. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, ελπίζω τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τους κόπους μας και να περάσω σε κάποια σχολή» είπε ο ιδιαίτερα χαλαρός Αντώνης Λαθουράκης.

Η Κωνσταντίνα Παλιουδάκη περίμενε να πέσει ένα θέμα παρόμοιο με αυτό των χθεσινών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, γιαυτό: «Δυσκολεύτηκα λίγο, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του δεύτερου ερωτήματος της έκθεσης για το πώς η επιστήμη βοηθάει στα σύγχρονα προβλήματα. Πιστεύω όμως πως έκανα μια καλή αρχή σήμερα και εύχομαι να καταφέρω να περάσω στην Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα».

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών συνεχίζεται αύριο Πέμπτη, με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να δίνουν Μαθηματικά και την Παρασκευή, που οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στο μάθημα Αρχαία Ελληνικά Ο.Π. (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα