Η Κοινωνική Κουζίνα Χανίων αποχαιρετά τον Βαρδή Τσουρή

Oι άνθρωποι που αποτελούν την Κοινωνική Κουζίνα αποχαιρετούν τον Βαρδή Τσουρή και υπόσχονται ότι οι αγώνες θα κλιμακωθούν «για την υπεράσπιση των δημόσιων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κρατική καταστολή και την φασιστική απειλή»

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Αποχαιρετούμε τον Βαρδή Τσουρή, έναν άνθρωπο που εμπνέονταν πάντα από τις ιδρυτικές αρχές της Κοινωνικής Κουζίνας, Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη, και τις μεταλαμπάδευε με το παράδειγμά του σε γενιές αγωνιστών εδώ και δεκαετίες.

Όπως ήταν φυσικό, στάθηκε

δίπλα στη συλλογικότητά μας ηθικά, υλικά και πολιτικά από τα πρώτα μας βήματα στην πλατεία της Αγοράς, παράλληλα με τις διαδηλώσεις το καλοκαίρι του ’11, αλλά και στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του χώρου διανομής του συσσιτίου και στις διεκδικήσεις μας για τη δημιουργία κοινωνικού εστιατορίου από τη δημοτική αρχή.

Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πρωτοπόρος σε όλα τα κινήματα περιβαλλοντικά, αντιπολεμικά, αντικαπιταλιστικά. Στήριξε το εγχείρημά μας ακόμα και με την τελευταία του επιθυμία, προτρέποντας να ενισχυθεί οικονομικά η Κοινωνική Κουζίνα, δίνοντάς μας μια μεγάλη ανάσα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα συγγενικά του πρόσωπα και τους συντρόφους του της κατάληψης Ρόζα Νέρα, με τους οποίους μας συνδέουν κοινοί αγώνες, που θα κλιμακωθούν, για την υπεράσπιση των δημόσιων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κρατική καταστολή και την φασιστική απειλή.

Καλό ταξίδι Βαρδή, ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη και θα προσπαθήσουμε να την απλώσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς…»

Keywords
Τυχαία Θέματα