Χανιά | «Κυριακή κλειστά» | «Στο πόδι» οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας | Photos

Να αντιταχθούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, καθώς όπως λένε η Κυριακάτικη εργασία θα διαδοθεί σε όλους τους κλάδους αρχής γενομένης του εμπορίου.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου, απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής 16 Ιουλίου στην οδό Μουσούρων (Κάτολας), κατά της Κυριακάτικης εργασίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης «δεν έχουμε άλλο

τρόπο δράσης πέραν του να αντιπαλέψουμε αυτό που πάει να παγιωθεί και στις Κυριακές».

Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Σήφης Κουρομιχελάκης χαρακτήρισε εγκληματική την Κυριακάτικη εργασία «Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο νέο αυτό καθεστώς εργασίας. Καταλύονται τα πάντα και για μας και για τα παιδιά μας που θα εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες αύριο».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων Φώτης Ρηγανάκος ανέφερε πως η Κυριακάτικη εργασία είναι η ταφόπλακα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων.

Η γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Χανίων Ιωάννα Μπινιά κατέδειξε την εξαθλίωση των δικαιωμάτων των γυναικών που όπως είπε δεν μένει περιθώριο για ξεκούραση και αξιοποίηση του χρόνου με την οικογένειά τους.Η διαμαρτυρία γίνεται από κοινού με τους καταστηματάρχες της Αγοράς, το σύλλογο κρεοπωλών Χανίων και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, ενώ η σύσκεψη για την Κυριακάτικη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα