Χανιά | Και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην πορεία για την Rosa Nera το Σάββατο

Η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την πορεία για την υπεράσπιση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι στα Χανιά:

«Η απόφαση της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για εκχώρηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε ιδιώτη έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Οι αντιδράσεις αυτές οφείλουν να συνενωθούν και

να δώσουν από κοινού τη μάχη για να μην εφαρμοστεί η κατάπτιστη συμφωνία. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα και υπέρ της ελεύθερης χρήσης του δημόσιου χώρου χρειάζεται να μπουν στην καθημερινή μας ατζέντα και για αυτό καλούμε σε πορεία στις 24 Ιούνη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Δημ. Αγοράς.

Μην ξεχνάμε ότι βασικό στοιχείο της επιλογής εκχώρησης των συγκεκριμένων κτιρίων αποτελεί και η στέγαση της κατάληψης της Rosa Nera τα τελευταία 13 χρόνια, για την οποία γίνεται λόγος από διάφορους κύκλους ότι παρακωλύει την αξιοποίηση του κτιρίου προς όφελος άλλων αναγκών.Την περίοδο που τα πάντα εμπορευματοποιούνται και οι εστίες αντίστασης βάλονται από τις κυβερνήσεις της χώρας, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πρωτοστατεί σε αυτές τις επιλογές, χρειάζεται να δίνουμε μάχη για να μην νομιμοποιείται η αδράνεια και ο ατομικός δρόμος, προστατεύοντας τέτοιες δομές, παρά τις όποιες τους αντιφάσεις. Τονίζουμε ότι υπάρχουν τόσα κτίρια του Πολυτεχνείου που μπορούν να λειτουργήσουν ως βιβλιοθήκες, λέσχες σίτισης, εστίες, κέντρα πολιτισμού δημόσια και δωρεάν, που καταλήγει εμμονή ή και πολιτική στόχευση να επιλέγει κανείς κυρίαρχα αυτό το κτίριο. Ειδικά την περίοδο που το πανεπιστημιακό άσυλο καταστρατηγείται συνεχώς με την εισβολή ΜΑΤ μέσα σε αυτό για κάθε αφορμή, ενώ διάφορες καταλήψεις ανά την Ελλάδα σπάνε με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οφείλουμε να δώσουμε κάθε μάχη για προάσπιση του ασύλου και της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές αλλά και κάθε χώρου που, με τις αντιφάσεις του, έχει δώσει αγώνες μέσα από κινήματα που έχουν ξεσπάσει.

Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μπλοκάρουμε τις ενέργειες της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ακολουθεί την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και ενισχύει την επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πανεπιστήμια και το άσυλο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός των Χανίων θα είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια όλων των φορέων που αντιτίθενται μέσα από δεκάδες ψηφίσματα αλλά και έμπρακτα σε αυτές τις επιλογές και που θα υπερασπιστούν την ανάγκη για πραγματικά ελεύθερους και δημόσιους χώρους, κόντρα στην επιχειρηματική εκμετάλλευση και το πέρασμα του πλούτου και του χώρου σε λίγα χέρια.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα