Πέντε άγνωστες χρήσεις της παιδικής ταλκ!

Πέρα από την φροντίδα των μωρών, η παιδική ταλκ έχει τελικά και άλλες χρήσεις που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν. Εκτός από ήπιο αρωματικό, βοηθά και ως καθαριστικό που μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Δείτε μερικές χρήσιμες χρήσεις του:

1. Διώχνει τα μυρμήγκια
Δοκιμάστε να ρίξετε αρκετή ταλκ από εκεί που περνάνε και εκείνα εξαφανιστούν αφού δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στη λευκή ουσία.

2. Καθαρίστε τις λαδιές από υφάσματα
Ρίξτε λίγο ταλκ

επάνω στη λαδιά που έπεσε πάνω στη μπλούζα σας για παράδειγμα και αφήστε την λίγη ώρα. Στη συνέχεια τρίψτε καλά και απομακρύνετε την επιπλέον σκόνη με μια βούρτσα. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές και πλύνετε κανονικά το ρούχο.

3. Χρησιμοποιήστε τη για απαλά πόδια
Απλώστε λίγο ταλκ σε στεγνά πόδια ιδιαίτερα πριν από το ξύρισμα. Με αυτό τον τρόπο το ξυραφάκι θα γλιστράει πιο εύκολα και θα κάνει τα πόδια σας πιο μαλακά.

4. Ιδανικό για το τριχωτό της κεφαλής
Αν τα μαλλιά σας μοιάζουν λίγο «λαδωμένα» βάλτε μια μικρή ποσότητα πούδρας στις ρίζες τους. Η ταλκ θα τραβήξει την λιπαρότητα και θα μοιάζουν σαν να τα έχετε λούσει μόλις χθες!

5. Ξεμπερδεύει τις αλυσίδες
Άλλη μια χρήση της ταλκ είναι αυτή του… ξεμπερδέματος των κοσμημάτων. Ρίξτε λίγη από αυτή στην αλυσίδα και τρίψτε ελαφρά με τα χέρια σας και θα δείτε πόσο θα διευκολυνθεί το άνοιγμά της.

baby.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα