Χανιά | Η περιήγηση στην Παλιά Πόλη μέσα από τα μάτια όσων συμμετείχαν

«Μια υπέροχη ξενάγηση στο δυτικό Τμήμα της παλιάς πόλης είχαν την τύχη να απολαύσουν χτες περίπου 30 «μαθητές» όλων των ηλικιών απο τον εξαιρετικό Μανώλη Μανούσακα.

Η 3ωρη βόλτα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογία και με την βοήθεια του αδερφού του, Γιώργου.
Με αμείωτη ζωντάνια και αστείρευτες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική και συνολικά την Ιστορία πλήθους κτιρίων, ο κύριος Μανούσακας «ταξίδεψε μέσα στο χρόνο» με δεκάδες φωτογραφίες που παρέθετε συγκριτικά με το σήμερα, σε κάθε στάση της διαδρομής.»

«Περιηγηθήκαμε

απο την οδό Μουσουρων και την παραλιακή οδό του παλιού λιμανιού μέχρι τα πιο στενά δρομάκια του κι απο τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γκερόλα μέχρι την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία της πόλης του 1927 απο το National Geographic» αναφέρει αναγνώστρια που πραγματοποίησε τον περίπατο. – «Έχω το τεύχος..!» ανέφερε με σπινθηροβόλο βλέμμα ο κύριος Μανώλης.

«Η ξενάγηση έκλεισε περπατώντας ακούραστοι πάνω στο τείχος κι ανηφορίζοντας την οδό Μουσούρων. Με την προσμονή της επόμενής μας βόλτας κ με την καρδιά και το μυαλό γεμάτα ευγνωμοσύνη, εκφράζω -είμαι βέβαιη- τις θερμότατες ευχαριστίες ολόκληρης της ομάδας!»

Keywords
Τυχαία Θέματα