Χανιά | Εγκαινιάζεται σήμερα ο «Αγροτικός Αύγουστος» | Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ανοίγει τις «πύλες» της στα Χανιά η 19η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2017”, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται”.

Η διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Χανίων, πραγματοποιείται στην Πλατεία 1866 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου. Φέτος αναμένεται να συμμετέχουν περίπου

30 εκθέτες.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, η έκθεση διοργανώνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, που ούτως ή άλλως η πόλη είναι ασφυκτικά γεμάτη. “Πρέπει να επιδιώκουμε τη δημιουργία γεγονότων και σε ενδιάμεσες περιόδους, ώστε να προσελκύουμε κοινό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

“Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά. Δεν επιδιώξαμε να προσθέσουμε ακόμη μία λαϊκή αγορά στα Χανιά, αλλά ενεργήσαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Τα προϊόντα μας πρέπει να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, φέτος φιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ενδιαφέρουσες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροφής, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού και τον γνωστό chef, Γιάννη Αποστολάκη, το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, που διακρίθηκε σε εμπορικό μαθητικό διαγωνισμό μεταξύ 83 εικονικών επιχειρήσεων από σχολεία όλης της Ελλάδας, καθώς και άλλες εταιρείες, που θα παρουσιάσουν συνταγές με βάση τα κρητικά μας προϊόντα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 20.00, στην Πλατεία 1866.

Το σημερινό πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει:

20.00 Χαιρετισμοί διοργανωτών

20.15 Ριζίτικο τραγούδι από την παραδοσιακή παρέα Νέας Κυδωνίας

20.30 Κρητική συναυλία με τον Στέλιο Μπικάκη και το συγκρότημά του.

Κρητικοί χοροί από τους:

Παραδοσιακή συντροφιά Δυτικής ΚρήτηςΧορευτικός Όμιλος Χανίων «Ονειροκρήτες»Πολιτιστικός Σύλλογος «Αροδαμός»Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» Κατωχωρίου Κεραμειών

Ο Σεφ του Μ.Α.Ι.Χ. Γιάννης Αποστολάκης θα παρασκευάσει κρητικά παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα προσφέρονται στους παρευρισκομένους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί ως εξής:

Σάββατο 26 Αυγούστου: 20.30 Κρητική συναυλία με τον Μιχάλη Λουφαρδάκη και το συγκρότημά του. Κρητικοί χοροί από τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Ο ΦΑΡΟΣ».

Κυριακή 27 Αυγούστου: 20.30 Κρητική συναυλία με τον Γιώργο Μαγγελάκη και το συγκρότημά του. Κρητικοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».

Δευτέρα 28 Αυγούστου: 20.30 Κρητική συναυλία με τους Βασίλη Καλλιοντζή και Μιχάλη Κουκιανάκη και το συγκρότημά τους. Κρητικοί χοροί από τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Ο ΦΑΡΟΣ»

Κρητικοί χοροί από τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπων Κεραμιών, Παραδοσιακό Σύλλογο «ΛΕΥΚΟΡΙΤΕΣ», Παγκρήτιο Όμιλος Βρακοφόρων.

Τρίτη 29 Αυγούστου: The Cretan Jazz Project. Μία συνεργασία εμπνευσμένη από 3 σπουδαίους μουσικούς που προέρχονται από 3 διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, παρουσιάζουν αυθεντικές εκτελέσεις και διασκευές με ακούσματα Κρητικά και στοιχεία της Αμερικανικής Jazz.

Νεκτάριος Κωστάκης – λαγούτο, Σπύρος Κουτσορινάκης – κιθάρα, Μαρία Μανουσάκη – βιολί.

Η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μανιταριών Culta terra και ο Chef Βασίλης Πατσής θα μαγειρέψουν συνταγές με βάση το μανιτάρι.

Τετάρτη 30 Αυγούστου: 20.30 Συναυλία με το μουσικό σχήμα ΟΚΤΑΒΑ. Συμμετέχει το Εργαστήρι Χορού & Λαογραφίας “ΣΥΓΧΟΡΟΣ”.

Πέμπτη 31 Αυγούστου: 20.30 Κρητική συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημά του.

Κρητικοί χοροί από τους: Παραδοσιακό Σύλλογο Ακρωτηρίου «ΚΑΓΙΑΛΕΣ», Λαογραφικό Όμιλο Χανίων, Τουριστικός Σύνδεσμος «ΚΡΗΤΗ».

Συμμετέχει το «Χαμόγελο του παιδιού»

Στο μεταξύ, την παρουσία του στον Αγροτικό Αύγουστο γνωστοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο «προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να επισκεφτούν τα καλοκαιρινά bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξει το δύσκολο έργο του».

Στα καλοκαιρινά bazaars μπορούν οι επισκέπτες να βρουν: πετσέτες θαλάσσης, κουβαδάκια, λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού (μπουκάλια, ποτήρια, κούπες), ενδοϋφασμένες πετσέτες, μπάλες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τετράδια, καθώς και διακοσμητικά και είδη σπιτιού.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα