Χανιά | Δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ «Αναιρέσεις»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 στα Χανιά. Εκατοντάδες άνθρωποι κινήθηκαν στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 που διοργάνωσαν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών.

Για την πετυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο με πολύ κόπο έχει δωρεάν είσοδο καθώς δεν έχει σπόνσορες και χορηγούς, ούτε καμία επιχορήγηση βέβαια, έδωσαν

τον καλύτερο εαυτό τους δεκάδες μέλη και φίλοι της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ, που πραγματικά με κόπο αλλά και κέφι έστησαν, λειτούργησαν και «πρόσφεραν» στους χιλιάδες καλεσμένους και επισκέπτες ένα όμορφο, δημιουργικό και ανατρεπτικό φεστιβάλ.

Από νωρίς το απόγευμα κόσμος συνέρρεε στο φεστιβάλ, ενημερωνόταν από τα περίπτερα, άφηνε ήδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Καλαθά και προμηθευόταν βιβλία από το βιβλιοπωλείο.

Λίγο μετά τις 19.00 ξεκίνησε η κεντρική συζήτηση της πρώτης μέρας με θέμα: Ο Πόλεμος στη γειτονιά μας | Μια αντιπολεμική διεθνιστική απάντηση και ομιλητές τους Γιώργο Πιαγκαλάκη (μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Χρήστο Μπέλμπα (μέλος της Λαϊκής Ενότητας) και Νίκο Χαρτζουλάκη (μέλος του ΚΚΕ (μ-λ)). Η βραδιά συνεχίστηκε με τα νεανικά συγκροτήματα από Χανιά Hide n Seek και Dragons να βγαίνουν πρώτα στη σκηνή ενώ οι συναυλίες ολοκληρώθηκαν με την εξαιρετική παρουσία των 1000mods γνωστοί στην ευρωπαϊκή και εγχώρια ροκ μουσική σκηνή.

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις ολοκληρώνεται σήμερα-Σάββατο 23 Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα ξεκινάει από νωρίς στις 18.00 με το εργαστήρι-workshop για τη συλλογικότητα της «ΑΤΤΑCK», ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλον τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην ανεργία και την επισφάλεια. Η κεντρική συζήτηση θα ξεκινήσει στις 19.00 με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση | Επανάσταση, Πρωτοπορία, Κομμουνισμός από τη σκοπιά των σημερινών αναμετρήσεων» και ομιλητές τους Παναγιώτη Μαυροειδή (μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση) και τον Περικλή Παυλίδη (καθηγητής ΑΠΘ, συγγραφέας). Η βραδιά θα συνεχιστεί με το αγαπημένο είδος κωμωδίας stand-up comedy στις 21.00 με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη, ενώ οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 22.00 με τον Μάνο Μαλαξιανάκη και το γλέντι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με τους Χάρη και Γιώργη Παντερμάκη.

Παράλληλα στην κεντρική είσοδο του φεστιβάλ καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διαμένουν στις κατασκηνώσεις Καλαθά αυτές τις μέρες.

Καλούμε την χανιώτικη κοινωνία να στηρίξει και τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, να γνωρίσει το εγχείρημα των «Αναιρέσεων» και να περάσει καλά πριν την επίσημη λήξη του καλοκαιριού!

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Επισημαίνουμε τη λίστα για τα είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες:

(Θερμή παράκληση να τηρηθεί η προτεινόμενη λίστα)

1.γυναικεία παπούτσια σε νούμερο 39

2.γυναικεία παντελόνια σε νούμερο 38 ή medium

3.μεγάλη ανάγκη για ανδρικά φθινοπωρινά ρούχα σε μέγεθος Medium (σορτς, παντελόνια, λεπτές κοντομάνικες και μακρυμάνικες μπλούζες)

4.μεγάλη ανάγκη για αντρικά «ανοιχτά» παπούτσια (πέδιλα, παντόφλες ή σαγιονάρες) σε νούμερα 40-42 και 44-45

5.πάνες για μωρό 12 μηνών περίπου

6.πετσέτες μπάνιου

7.τσάι

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα