Χανιά | Χωρίς τα «φιλέτα» ο φετινός διαγωνισμός του Δήμου για τις παραλίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την δημοπράτηση των παραλιών από τον Δήμο Χανίων, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Ιουνίου, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο. Η φετινή ΚΥΑ για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους, εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο και έχει δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες. Η πρώτη αφορά τον χρόνο παραχώρησης που από ένα πάει σε τρία έτη. Η δεύτερη είναι ότι του Υπουργείο «κρατάει» κάποιες παραλίες για απευθείας,

ηλεκτρονική δημοπράτηση.

«Μας αφαιρεί 8 παραλίες που είναι ουσιαστικά τα φιλέτα (Αγ. Απόστολοι και Χρυσή Ακτή) εκεί το Υπουργείο θα κάνει ηλεκτρονική δημοπρασία γιατί προφανώς θεώρησε ότι θα πιάσει περισσότερα χρήματα» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Βλαχάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε τους όρους της σχετικής διακήρυξης.

Όπως εξήγησε, οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει ώστε η δημοπράτηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα και ο Δήμος να αποδώσει στην πρώην Κτηματική Υπηρεσία, το 30% του συνολικού τιμήματος. Σε αντίθετη περίπτωση η δημοπράτηση θα γίνει από την Κτηματική και τα χρήματα θα μοιραστούν 50-50%.

«Ο Δήμος μπαίνει μέσα από τις παραλίες»

«Εμείς πάντως είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και από την πρώτη στιγμή, έχουμε εργολάβο που καθαρίζει τις παραλίες και έχουμε φροντίσει για την ναυαγοσωστική κάλυψη» προσέθεσε ο κ. Βλαχάκης και συνέχισε: «Και όλα αυτά παρότι ο Δήμος Χανίων «μπαίνει μέσα» από τις παραλίες. Για να καταλάβετε, μόνο οι ναυαγοσώστες κοστίζουν 256.000 ευρώ την ώρα που τα έσοδα πέρυσι, έφτασαν μόλις τις 86.000 ευρώ».

Για τα ομπρελοκαθίσματα που ήδη έχουν εγκατασταθεί στις παραλίες από τον Απρίλιο εξήγησε: «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αφού δεν έχουμε δημοπρατήσει ακόμα αλλά έτσι κι αλλιώς ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα αλλά μόνο να διενεργεί αυτοψίες μέσω της Υπηρεσίας Ελέγχου του και να κοινοποιεί τα αποτελέσματα τους στην Κτηματική Υπηρεσία που έχει την ευθύνη για τα πρόστιμα και τη διοικητική αποβολή σε βάρος των επιχειρηματιών».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα