Χανιά | Νέες «βολές» για το Eurobasket… Πού πάνε τα λεφτά;

Η δαπάνη του Δήμου Χανίων για τη φιλοξενία των ομάδων στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μετατράπηκε ακόμα μία φορά σε πεδίο αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αφορμή την συζήτηση για τον ορισμό επιτροπής για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας εξαπέλυσαν «βολές» κατά της Δημοτικής Αρχής, καταγγέλλοντας έλλειψη ενημέρωσης σε σχέση με το

πού θα ξοδευτούν τα 120.000 ευρώ που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο για την διοργάνωση.

Από την παράταξη Σκουλάκη, ο Δημήτρης Λειψάκης άφησε αιχμές για την διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Ο Βασιλακόπουλος είναι παμπόνηρος. Τα παίρνει από δύο μεριές. Έχει εισπράξει τα λεφτά από τις ξένες ομοσπονδίες και τώρα απαιτεί από τον Δήμο να πληρώσει» τόνισε μεταξύ άλλων ενώ στάθηκε και στο ότι στο Ρέθυμνο που θα γίνει ίδιος αριθμός αγώνων, ο Δήμος δεν θα πληρώσει τίποτα ενώ το Ηράκλειο, θα πληρώσει το ίδιο ποσό με τα Χανιά (120.000 ευρώ) τη στιγμή που θα φιλοξενηθούν εκεί οι διπλάσιες ομάδες.

«Το ποσό αυτό ήταν 200.000 ευρώ και μέσα σε μία νύχτα, επειδή είχατε αντιδράσεις μέσα στην δημοτική σας ομάδα, έγινε 120.000 ευρώ. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσε να είναι και 400.000 ευρώ επειδή έχουμε μια αίσθηση πως βάλατε το ποσό… στα κουτουρού» ανέφερε από την πλευρά του ο Άρης Παπαδογιάννης και ζήτησε να πάνε στο Συμβούλιο προς έγκριση αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του διαγωνισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σύμβουλοι της παράταξης Σαρρή, ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία με το πόσα δωμάτια θα κλειστούν, για πόσες ημέρες, για ποιες ομάδες, πόσα και ποια μέλη θα έχουν οι αποστολές των χωρών για τις οποίες θα πληρώσει ο Δήμος κλπ. Μάλιστα, ο κ. Σαρρής κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι αντί να απαντά, ειρωνεύεται τις παρατάξεις που ρωτούν και σχολίασε ότι όταν θα μαθευτεί η αλήθεια, θα είναι αργά. «Ο Βασιλακόπουλος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Εμείς τι είμαστε, κορόιδα;» σχολίασε.

«Όλοι μας εδώ μέσα αναρρωτιόμαστε ποιους θα φιλοξενήσουμε. Δεν είναι ξεκάθαρο» σχολίασε από την πλευρά του ο Νίκος Παπαντωνάκης που έκανε λόγο για μια «κακή συμφωνία».

Τέλος, ο Σεραφείμ Ρίζος, κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις για το θέμα.

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νίκος Βλαζάκης, διαβεβαίωσε πως τα στοιχεία θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο συμβούλιο. Ωστόσο, κράτησε μια επιφύλαξη για το ύψους του ποσού, σχολιάζοντας: «Αν ισχύουν αυτά που λέτε για το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, τότε έχουμε κάνει ένα κακό deal και θα πληρώσουμε».

Όποιον ξέρει κάτι παραπάνω να παρουσιάσει τα στοιχεία στο συμβούλιο, κάλεσε ο Μανώλης Αδοντάκης που έκανε λόγο για μια πολύ καλή διοργάνωση, η οποία θα διαφημίσει την πόλη μας.

Όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας απείχαν από την ψηφοφορία ενώ «κατά» ψήφισε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Μανώλης Φραγκάκης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Νέες, Eurobasket… Πού,chania | nees, Eurobasket… pou