Χανιά | Αναχώρησαν οι μετανάστες από την Παλιά Ηλεκτρική

Με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά αναχώρησαν χθες από Σούδα 40 μετανάστες που φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Υπενθυμίζουμε ότι 21 ακόμη άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η μεταφορά και των υπολοίπων από τους κρατούμενους στην Αθήνα.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Σεραφείμ Ρίζο να καταγγέλλει αφενός τον αποκλεισμό του από

τον χώρο, αφετέρου την απουσία του Δήμου από την όλη επιχείρηση, η οποία έγινε, όπως είπε από εθελοντές. Από τη μεριά του ο Γιάννης Σαρρής ζήτησε ενεργοποίηση του συμβουλίου μεταναστών και συνεργασία του Δήμου με τις δομές αλληλεγγύης ώστε την επόμενη φορά να υπάρχει καλύτερη οργάνωση.

«Αντιμετωπίσαμε την όλη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελευθερία Αλιφιεράκη ενώ ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι κατηγορίες που ακούστηκαν είναι ψεύτικες συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος έκανε τα πάντα: «Δεν αρνούμαστε την βοήθεια κανενός αλλά είναι λάθος κάποιος να νομίζει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες» ανέφερε, προσθέτοντας πως είναι η 8η φορά που ο Δήμος φιλοξενεί κύμα μεταναστών και το κάνει σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα