Xώρισες; Τέσσερις συμβουλές για να ξεκολλήσεις

Η ιδέα του χωρισμού δεν εμφανίζεται ξαφνικά ως απρόσμενος επισκέπτης. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού και στο ψιθυρίζει, μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα που θα εκπλαγείς με την απόφασή σου. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι εκείνη τη μέρα, θα ακούσεις πραγματικά τη φωνή σου. Ίσως επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις τη λέξη «διαζύγιο» σε μια φίλη ή πάνω σε έναν καβγά ή απλώς γιατί συνειδητοποίησες, πως ονειρεύεσαι το αύριο χωρίς το σύντροφό σου.

Το δύσκολο της υπόθεσης έρχεται μετά. Αρχίζεις να σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές. Τις βόλτες που σε κρατούσε από το χέρι, την ώρα που πηγαίνετε

μαζί για ύπνο. Κοιτάζεις τις γωνιές του σπιτιού και όλες έχουν να σου θυμίσουν ένα κομμάτι του συντρόφου σου. Όλα τα συναισθήματα μιας πολλά υποσχόμενης αγάπης σε γυρνούν στο παρελθόν και γεννούν αμφιβολίες.

Μια ζωή που τη μοιράζεσαι με το άλλο σου μισό, είτε απλώς συζείτε είτε είστε παντρεμένοι, σίγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο να διαγραφεί στο λεπτό. Η αποτυχημένη σχέση πληγώνει και τις δυο πλευρές. Όμως τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις να βασανίζεσαι παρέα με τις σκέψεις σου ή θα το πάρεις απόφαση, πως ήρθε η στιγμή να πεις «αντίο»;

Αν η σχέση σας έχει πάψει να αξίζει από καιρό, βοήθησε τον εαυτό σου να ξεκολλήσει:

• Αντιμετώπισε το φόβο σου. Τι είναι αυτό που σε κρατάει ακόμα εκεί; Έχεις περισσότερη σοφία και γενναιότητα από όσο φαντάζεσαι.

• Προσπάθησε να φανταστείς με λεπτομέρεια τις δυο εναλλακτικές. Πως θα είναι η ζωή σου αν παραμείνεις στην ίδια ρουτίνα και ποια η εξέλιξη και η προοπτική του να απελευθερωθείς και να προχωρήσεις;

• Μην αλλάζεις ως δια μαγείας τα δεδομένα. Ο σύντροφος σου είναι έτσι όπως τον έχεις γνωρίσει. Κάθε φορά που λες στον εαυτό σου, πως θα περιμένεις με υπομονή μήπως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, είναι χαμένος χρόνος. Και εσύ δεν έχεις χρόνο για χάσιμο.

• Ανέλαβε δράση. Όταν έχεις αποφασίσεις να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σας, κάνε το επόμενο βήμα. Πήγαινε σε ένα δικηγόρο και κίνησε τις διαδικασίες. Βρες ένα σπίτι για να μετακομίσεις. Ενημέρωσε το σύντροφό σου για τις ενέργειες σου. Με λίγα λόγια, οδήγησε τις πιθανότητες προς την πραγματικότητα.

Πηγή: faysbook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα