Χανιά | Aerial silks: Η νέα τρέλα με τα πανιά που… γέμισε την πόλη «αερικά»!

Σου είχε ποτέ περάσει από το μυαλό να γίνεις ακροβάτης; Έχεις νιώσει αυτή την επιθυμία του «θέλω να πετάξω»; Το άκουσμα και μόνο της λέξης «γυμναστήριο» σε κάνει να βαριέσαι ακόμα πιο πολύ; Ένα από αυτά ή και όλα αυτά μαζί βρίσκουν λύση στα εναέρια ακροβατικά πανιά, μία από τις πιο εντυπωσιακές και διαδεδομένες τέχνες του Chi! Απαραίτητη προϋπόθεση να θες να γυμναστείς…

Δεν πρόκειται απλά για έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης, καθώς στα εναέρια ακροβατικά με πανιά μπορείς

να συνδυάσεις την τέχνη με τη γυμναστική. Εναέριες κινήσεις, δεσίματα, πόζες, κόλπα, παιχνίδια επάνω και κάτω από το πανί, με χορευτική χάρη ή δυναμική κίνηση έχουν ως αποτέλεσμα την έκφραση, σωματική και ψυχική.

Κάθε μάθημα aerial silks ξεκινά με ζέσταμα, στατική άσκηση και ενδυνάμωση, ύστερα ακολουθεί η πρακτική στα πανιά και ολοκληρώνεται με αποθεραπεία και streching για να χαλαρώσει το σώμα μας μετά από την έντονη άσκηση, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση κάθε σωματικής έντασης και μπλοκαρίσματος του κορμιού μας καθώς και την αποφυγή τραυματισμών.

Αδρεναλίνη και σεροτονίνη συνοδεύουν κάθε μάθημα. Γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος μας, απαιτεί υπομονή και επιφέρει ενδυνάμωση, ευλυγισία, δυνατότητα έκφρασης, εξοικείωση με το σώμα μας και το ύψος, γνώση της ομορφιάς της ανθρώπινης κίνησης και φυσικά αίσθημα αδημονίας για το επόμενο μάθημα!

Εκτός από σύσφιξη, το aerial silks λειτουργεί θεραπευτικά, γιατί ισιώνει τη σπονδυλική στήλη και βοηθά στον άριστο έλεγχο του σώματος. Τα εναέρια ακροβατικά πανιά απευθύνονται σε όλους αυτούς που θέλουν να ασκηθούν δημιουργικά. Μέσα από τη γυμναστική γεννιούνται όμορφες εικόνες και χορογραφίες ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης σώματος-πανιού.

Έτσι απλά γίνεσαι για λίγο ακροβάτης και γλιτώνεις την ψυχοθεραπεία με δυο σβούρες στον αέρα κρεμασμένος από ένα πανί!

Για τους πιο ψαγμένους, στις ειδικές «σχολές» λειτουργούν και τμήματα Aerial Yoga (Υoga της Αιώρησης) που περιλαμβάνουν μια σειρά ασκήσεων προερχόμενες από τη γιόγκα, το πιλάτες, τη γυμναστική και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένης αιώρας (hammock), όπως λέει μεταξύ άλλων η απόλυτη «δασκάλα» του είδους που έκανε τα πανιά τρέλα στα Χανιά, Αριστέα – Αριάνα Παντζου στο τελευταίο τεύχος του ChaniaFreePressMagazine “ inTOWN”

Κάτι θα ξέρουν άλλωστε και οι δεκάδες επώνυμες που δηλώνουν aerial fans, όπως η Αθηνά Οικονομάκου, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η Δούκισσα Νομικού, η Βάσω Κολλιδά, η Demy, η Νάντια Μπουλέ αλλά και πολλές σταρ του Χόλιγουντ όπως οι αδελφές Kardashians, η Gwyneth Paltrow, η Angelina Jolie,και η Sharon Stone, που τολμούν να «κρεμαστούν» ανάποδα και να γυμναστούν κάνοντας Αerial Yoga!!!

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα