Προχωρούν τα έργα με την απόφαση του ΚΑΣ

09:09 18/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κανονικά θα συνεχιστούν οι εργασίες στο τμήμα Γούβες- Χερσόνησος, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που έδωσε το «πράσινο φως», με την προϋπόθεση να συνεχιστούν οι έρευνες για τις σπηλαιώσεις, ενώ όπου απαιτείται θα γίνει η κάλυψή τους με ανατάξιμο τρόπο.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας του ΟΑΚ με την Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας του Υπουργείου

Πολιτισμού, το οποίο θα έχει μια οριοθετημένη ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2018. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί η αποτύπωση και οι έρευνες στις σπηλαιώσεις που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίες στη συνέχεια θα εξελιχθούν εκτός του πεδίου του εργοταξιακού χώρου. Το κόστος των παρεμβάσεων θα καλυφθεί από τις δαπάνες του έργου, με τη σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής Αρχής που είναι ενήμερη.
Στο μεσοδιάστημα θα δοθεί η δυνατότητα στον ΟΑΚ να προχωρήσει κάποιες τεχνικές εργασίες για την απορροή των ομβρίων και εργασίες επίχωσης για τη θεμελίωση της γέφυρας οι οποίες είναι αναγκαίες για την προώθηση του έργου ώστε να μην καθυστερεί.
Ακολούθως, θα γίνει η επίχωση των σπηλαιώσεων, αλλά με μια συγκεκριμένη τεχνική η οποία θα διασφαλίζει ότι η κάλυψή τους θα γίνει με ανατάξιμο τρόπο και δεν θα προκληθεί ζημιά στη δομή τους.
Επίσης το ΚΑΣ δικαίωσε το δήμο Ηρακλείου για την επαναλειτουργία του καφενείου στον Κουμπέ, στην πλατεία Κορνάρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα