«69ος Βενιζέλειος Δρόμος»: Πρώτος ο Λασιθιώτης Χρήστος Χατζάκης

Ο λασιθιώτης Χρήστος Χατζάκης ήταν ο νικητής του “69ου Βενιζέλειου Δρόμου”, που μετά από χρόνια… επέστρεψε στη φυσική του έδρα, αφού εκκίνηση και τερματισμός ήταν μέσα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Περίπου 180 δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ φέτος ήταν αφιερωμένος και στη μνήμη του Γιώργου

Φραγκεδάκη, ενός πολύ καλού χανιώτη δρομέα που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, όπως γράφουν τα Χανιώτικα Νέα.

Ο Χατζάκης κάλυψε τη διαδρομή των περίπου 10χλμ (μέχρι τους τάφους των Βενιζέλων και επιστροφή) σε 35′ 33”, 2ος τερμάτισε ο χανιώτης Αντώνης Κωστάκης (36.44) και 3ος ο Μίλτος Καμπιτάκης (37.02), ενώ νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Νάντια Συντζανάκη (14η γενικής με 42.33).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του “Βενιζέλειου δρόμου” δόθηκε η εκκίνηση για τον δρόμο της πόλης “Ικαρος 2017” (στη διαδρομή Ε.Σ. Χανίων-Μνημείο πεσόντων Ικάρων (βίλα Κούνδουρου)-Ε.Σ. Χανίων, απόστασης περίπου 2.300μ), στον οποίο πήραν μέρος μικροί και μεγάλοι δρομείς, με τον Κώστα Ροντήρη να τερματίζει 1ος σε 9′ 07”.

Τους δυο αγώνες διοργάνωσαν ο Α.Ο. Κύδων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελ. Κ. Βενιζέλος”, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το ΕΑΚ Χανίων, έχοντας υποστήριξη από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. και την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα