2η και 3η θέση για Χανιώτες στο αμερικανικό μπιλιάρδο 9ball

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τελευταίοι αγώνες Παγκρητίου αμερικανικού μπιλιάρδου 9ball που έγιναν στην πόλη μας, στην σάλα μπιλιάρδου ΟΛΥΜΠΙΑ.

Την 2η θέση κατέκτησε ο Μίμης Στεφανάκης, ο οποίος στο δρόμο για τον τελικό «διά πυρός και σιδήρου» πέρασε και κατάφερε πολύ μεγάλες νίκες, στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε τον Νικό Χατουπη που για να καταβάλει χρειάστηκε μεγάλη δόση της τύχης, ενώ στον επόμενο αγώνα αντιμετώπισε τον θρύλο του Χανιώτικου μπιλιάρδου, τον Τάκη Πετρουλακη,

που μόλις είχε επιστρέψει από μεγάλη απουσία του στην Ευρώπη. Ο Τάκης Πετρουλακης δίχως προπονήσεις αγωνίστηκε κανονικά και στον πρώτο αγώνα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του τον Γιώργο Λιαγκο πολύ εύκολα με σκορ 13-2.

Αυτό είναι που χαρακτηρίζει τον Πετρουλακη, ότι χωρίς προπονήσεις μπορεί και αγωνίζεται σε υψηλότατο επίπεδο και επιτυγχάνει νίκες ανεπανάληπτες, και το 2ο χαρακτηριστικό είναι ότι για να νικήσει κάποιος τον Πετρουλακη πρέπει κυριολεκτικά να φτύσει αίμα, και να έχει και εύνοια της τύχης, κάτι που είχε σε κάποιο βαθμό ο Μίμης Στεφανάκης που κέρδισε.

Στον ημιτελικό ο Χανιώτης άσσος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο το ρεθυμνιωτη Ηλία Πισανου με σκορ 13-4, ενώ στο τελικό αντιμετώπισε τον Ηρακλειώτη άσσο Κώστα Κουκιαδακη, υιό του Ανδρέα Κουκιαδακη όπου με σκορ 13-12 έχασε τον τίτλο.

Την 3η θέση κατέλαβε ο τον Μάκης Παπαδοδημητράκης που είχε να επιμελείται και την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, ο Μάκης στο 1ο αγώνα ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Γιώργου Καλαιτζακη με σκορ13-8, ενώ στο 2ο αγώνα τον Νίκο Ανωμεριανακη με σκορ 13-2, ενώ στον ημιτελικό ηττηθεί από τον νικητή του τουρνουά με σκορ 6-13 και έμεινε στην 3η θέση.

Την έκπληξη του τουρνουά έκανε ο Χανιώτης Φώτης Καψαλης ο οποίος στο 2 αγώνα τους αντιμετώπισε τον ισχυρότατο Ηρακλειώτη Γιάννη Δεληθωμαιδη τον όποιο κέρδισε 13-12 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Γιάννης Δεληθωμαιδης θεωρείτε το δεύτερο μεγαλύτερο όνομα αυτή την στιγμή στο Ηράκλειο και αυτή η επιτυχία του είναι πράγματι πολύ μεγάλη, και δείχνει ότι σταθερά ο Φώτης αναβαίνει.

Την τελευταία στιγμή δήλωσε συμμετοχή και αγωνίστηκε τελικά ο Άρης Δαμουλακης, ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια χάνοντας από το εναρκτήριο αγώνα 9-13 από τον Κώστα Κουκιαδακη.

«Ήλθον, είδον και απήλθον»

Το μόνο μελανό σημείο του τουρνουά ήταν η αποβολή του Γιάννη Καραμπινακη στον πρώτο του αγώνα, έχασε την ψυχραιμία του ο Γιάννης και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που του έγιναν από την διοργανώτρια αρχή δεν μπορούσε να ηρεμήσει και να ελέγξει τα νευρά του, με αποτέλεσμα να δεχθεί κόκκινη κάρτα δικαιολογημένα. Ο Γιάννης σε αυτόν τον τομέα υστερεί, και χάνει μεγάλο μέρος της ικανότητας του όταν εκνευρίζεται. Με αποτέλεσμα να χάνει ακόμα και παιχνίδια δικά τους όταν εκνευρίζεται. Θα πρέπει να το διορθώσει αυτό ο Γιάννης αν θέλει να έχει αποτέλεσμα η σοβαρή προσπάθεια που καταβάλει στο χώρο του αγωνιστικού μπιλιάρδου τα τελευταία χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης της σάλας μπιλιάρδου Γιάννης Λεντάρης με φιλοσοφική διάθεση θύμισε σε όλους μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι λέγοντας ότι «ο θυμός και η έλλειψη ανοχής είναι εχθροί της σωστής κρίσης», και συμπλήρωσε με μια φράση του Βούδα λέγοντας «ότι κανείς δεν θα τιμωρείται για τον θυμό του, αλλά τιμωρείται από τον θυμό του».

Keywords
Αναζητήσεις
amerikaniko biliardo
Τυχαία Θέματα