Πώς να αποτοξινώσετε το συκώτι σας μετά το ρεβεγιόν

Το συκώτι είναι ένα από τα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκτελεί σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής το επιβαρύνει, γι’ αυτό η ενίσχυσή του είναι μια σημαντική διαδικασία. Με τις παρακάτω πολύ απλές κινήσεις μπορείτε να βοηθήσετε το συκώτι να λειτουργεί ομαλά, ιδιαίτερα εάν τελευταία έχετε υποπέσει σε κραιπάλες!

Νερό με λεμόνι

Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο το καλύτερο για το συκώτι σας. Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και προσπαθήστε να πίνετε

κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με το χυμό ενός λεμονιού. Το λεμόνι ενισχύει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού, ενώ το κιτρικό οξύ που βρίσκεται σε αυτό ωθεί το συκώτι σε περισσότερη παραγωγή χολής, που είναι ακόμα ένας τρόπος καθαρισμού του οργανισμού.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, η ρόκα, το λάχανο και οι λαχανίδες βοηθούν στην αναδόμηση του συκωτιού. Όταν θέλετε να αποτοξινώσετε το συκώτι σας, καταναλώνετε τουλάχιστον δυο μερίδες τη μέρα από αυτά τα λαχανικά, αλλά και μπόλικα κρεμμύδια, σκόρδο και μπρόκολο, στα οποία υπάρχει θείο, το οποίο με τη σειρά του ενδυναμώνει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού.

Μεταλλικά στοιχεία

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Επιλέγετε τροφές που περιέχουν μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, και μαγγάνιο, όπως είναι το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι, οι μπανάνες, οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα.

Συμπληρώματα ενίσχυσης της ηπατικής λειτουργίας

Το γάλα από γαϊδουράγκαθο, η κουρκούμη και η πικραλίδα προστατεύουν και ενισχύουν σημαντικά την καλή υγεία του συκωτιού. Εντάξτε τα παραπάνω στην καθημερινή σας διατροφή και θα κάνετε μεγάλο καλό στο συκώτι σας. Δοκιμάστε 45 mg κουρκούμη, 400 mg εκχύλισμα πικραλίδας ή 400 mg γάλα γαϊδουράγκαθου καθημερινά.

The post Πώς να αποτοξινώσετε το συκώτι σας μετά το ρεβεγιόν appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα