Υπό καθεστώς πτώχευσης η βελγική Van Hool

Υπό καθεστώς πτώχευσης βρίσκεται πλέον η βελγική κατασκευάστρια λεωφορείων και πούλμαν Van Hool, έπειτα από απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου του Mechelen.

Η πτώχευση κηρύχθηκε στις 8 Απριλίου, με το δικαστήριο να προχωρά στον διορισμό τεσσάρων διαχειριστών για να επιβλέπουν την εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας.

Από την πλευρά τους, η VDL Groep υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση των δραστηριοτήτων πούλμαν

και λεωφορείων της Van Hool, με την οριστική συμφωνία θα συνάπτεται μέσα σε «πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με τη Van Hool.

Αντίστοιχα, οι δραστηριότητές στο κομμάτι των τρέιλερ θα αποκτηθούν από την GRW, συνεργάτη της Schmitz Cargobull.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η βελγική κατασκευάστρια εξηγούσε ότι, «η διαμάχη μεταξύ μετόχων και της οικογένειας Van Hool αποδείχθηκε ανεπίλυτη».

Παρόλα αυτά, μεθοδεύθηκε «η διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων, που περιλάμβαναν συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές για πιθανή επανεκκίνηση», επιδεικνύοντας «ιδιαίτερη προσοχή στους εργαζόμενους».

«Αυτές οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και διεξήχθησαν σε καλό κλίμα», κατέληγε η εταιρεία.

Το CV της εταιρείαςΗ Van Hool αποτελεί βελγικό ανεξάρτητο κατασκευαστή λεωφορείων, πούλμαν και βιομηχανικών οχημάτων, με έδρα το Koningshooikt.Ιδρύθηκε το 1947, με την συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής της να προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπη και της Βόρειας Αμερικής.Απασχολεί πάνω από 4.100 εργαζόμενους παγκοσμίως, οι περισσότεροι από τους οποίους στο Koningshooikt (Βέλγιο) και τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία).Είχε υποβάλει προσφορά για το τέταρτο τμήμα του διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την προμήθεια 650 νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το άρθρο Υπό καθεστώς πτώχευσης η βελγική Van Hool εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ypo-kathestos-ptochefsis-i-velgiki-van-hool.htm
Τυχαία Θέματα