Ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης 48 στάσεων Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου

Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όπως τόνισε, σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση 48 στάσεων του δημοτικού οδικού δικτύου.

Σε συνέχεια της προμήθειας 3 νέων λεωφορείων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2021, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου διεκδίκησε πόρους από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και με

μελέτη πέτυχε τη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για το έργο με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγαστρων, για την αναβάθμιση των στάσεων της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου».

Η συνολική δαπάνη της προμήθειας ήτοι, 183.470 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), θα καλυφθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και πιστώσεις του Δήμου Αμαρουσίου (ίδιοι πόροι).

Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου έχει 5 γραμμές εξυπηρέτησης κοινού και 178 υφιστάμενες θέσεις στάσεων αναμονής.

Από τις 178 στάσεις, οι 16 είναι στέγαστρα τύπου Α (με πλάτη και πλαϊνό), οι 90 είναι στέγαστρα τύπου Β (με πλάτη) και οι 72 είναι στέγαστρα τύπου Γ (χωρίς πλάτη και πλαϊνό).

Σήμερα, λόγω παλαιότητας αλλά και βανδαλισμών, πολλές στάσεις χρήζουν επισκευής ή αντικατάστασης και από αυτές επιλέχθηκαν σαράντα οκτώ (48) στέγαστρα για αντικατάσταση.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση 48 στάσεων – στεγάστρων της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα 21 στέγαστρα τύπου Β και 27 στέγαστρα τύπου Γ.

The post Ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης 48 στάσεων Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα