Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για τα έργα στο «Μακεδονία» καταθέτει στη Fraport το υπ. Μεταφορών

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για τα έργα στο «Μακεδονία» πρόκειται να καταθέσει στη Fraport Greece το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Από τη μία πλευρά, η Fraport Greece εμμένει στη μη αναγκαιότητα της αναβάθμισης του τμήματος που συναντώνται οι διάδρομοι προσαπογειώσεων 10-28 και 16-34, φοβούμενη μεταξύ άλλων – δραματική συρρίκνωση δρομολογίων, άρα και εσόδων.

Αντίστοιχα, το υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει

ότι δεν γίνεται να περικοπεί, σε τέτοιο βαθμό, το φυσικό αντικείμενο ενός έργου, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.

Προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να μην οδηγηθούμε σε «περιπέτειες», δηλαδή σε διαδικασίες επίλυσης τεχνικών διαφορών και πιθανών ρητρών, το υπουργείο Μεταφορών πρόκειται να καταθέσει 3 εναλλακτικά σενάρια για τη συνέχιση των έργων.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, τα έργα στο «Μακεδονία» βρίσκονται στο 77,3%, με ορίζοντα ολοκλήρωσης στις 30/4/18.

Πρόκειται για την εργολαβία «αναβάθμιση αντοχής χερσαίου τμήματος, διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”», με ανάδοχο την ΕΤΕΘ, οι εργασίες του οποίου θα επανεκκινήσουν τον Οκτώβριο.

Την τρέχουσα περίοδο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των Α, Β και Γ φάσεων του έργου, ήτοι η ανακατασκευή του διαδρόμου σε μήκος 2.200 μ., εκ των συνολικά 2.440 μ., καθώς και οι εργασίες που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του τροχοδρόμου F ως διαδρόμου.

The post Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για τα έργα στο «Μακεδονία» καταθέτει στη Fraport το υπ. Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα