Η Mercedes-Benz σε πιλοτικό project για την παράδοση e-commerce προϊόντων στη Ζυρίχη

Την παράδοση e-commerce αγαθών με τη βοήθεια ενός βαν και ενός drone εξετάζουν η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz Vans, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής drone Matternet και η ελβετική πλατφόρμα ηλεκτρονική αγορών siroop.

Ήδη, από τις 25 Σεπτεμβρίου, προχώρησαν στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος, πραγματοποιώντας

εκτεταμένες πτήσεις drones με τη χρήση βαν ως πλατφόρμα προσγείωσης, σε αστική περιοχή, δοκιμάζοντας να «χτίσουν» ένα πλήρως αυτοματοποιημένο e-commerce drone δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, που θα διαρκέσουν 3 εβδομάδες, οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγέλνουν επιλεγμένα προϊόντα από την on-line πλατφόρμα αγορών της siroop, τα οποία ζυγίζουν αυστηρά μέχρι 2 κιλά.

Η παράδοση θα γίνεται την ίδια ημέρα. Ο λιανέμπορος θα φορτώνει την παραγγελία στα drones που θα πετούν στα κατάλληλα εξοπλισμένα βαν Mercedes-Benz Vito. Ακολούθως, το βαν θα κατευθύνεται σε ένα από τα τέσσερα προκαθορισμένα σημεία (rendezvous points), που βρίσκονται εντός της πόλης της Ζυρίχης, όπου ο οδηγός του βαν θα παραλαμβάνει την παραγγελία και θα την παραδίδει στον πελάτη, ενώ το drone θα επιστρέφει στον λιανέμπορο.

Σε κάθε περίπτωση ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού από την παραλαβή της παραγγελίας έως την παράδοση στον πελάτη θα χρονομετρηθεί και θα συγκριθεί με τις συμβατικές μεθόδους παράδοσης για να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα της νέας μεθόδου.

The post Η Mercedes-Benz σε πιλοτικό project για την παράδοση e-commerce προϊόντων στη Ζυρίχη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα