Το Βέλγιο στη λίστα των ευρωπαϊκών χώρων που διεξάγουν εξ αποστάσεως ελέγχους ταχογράφων

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πολωνία, οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου προχώρησαν στη χρήση απομακρυσμένης τεχνολογίας ελέγχου ταχογράφου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτοι εξ αποστάσεως έλεγχοι στη χώρα πραγματοποιήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο E40 στον δήμο Wetteren την περασμένη εβδομάδα, με τους αστυνομικούς να σημειώνουν ότι η αποτελεσματικότητα του συστήματος οδήγησε στον εντοπισμό μεγάλου αριθμού παραβιάσεων.

Gisteren hebben politie, douane en inspectiediensten een uitgebreide controleactie gehouden langs

de E40 in Wetteren. 163 inbreuken kwamen aan het licht. #wegpolitie #verkeersveiligheid #socialefraude – https://t.co/nmEJt07rXK pic.twitter.com/KGheSY78xe

— Federale Politie (@federalepolitie) February 17, 2023

Σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία, η εξόρμηση στο Wetteren έγινε με την αστυνομία να χρησιμοποιεί μια συσκευή απομακρυσμένου ελέγχου ταχογράφου συνδεδεμένη με ένα smartphone.

Η συσκευή έστειλε σήματα χρωματικού κωδικού στην τηλεφωνική συσκευή για να δείξει εάν η καταγραφή του ταχογράφου του φορτηγού είναι η σωστή.

Τα φορτηγά που έφεραν κόκκινη σημαία από την τεχνολογία επιθεώρησης ταχογράφου στη συνέχεια σταματούσαν για πιο ενδελεχή έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι, κατά τον έλεγχο των βελγικών αρχών, σε οδικούς ελέγχους υποβλήθηκαν έως και 128 φορτηγά και λεωφορεία, όπου διαπιστώθηκαν 25 παραβάσεις.

Αυτές περιλάμβαναν 20 παραβιάσεις ταχογράφου ή ωρών οδήγησης οδηγού, 3 παραβάσεις από ξένα φορτηγά, καθώς και 2 παραβάσεις που σχετίζονται με την έξοδο αλλοδαπών οδηγών από το βελγικό έδαφος.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Το Βέλγιο στη λίστα των ευρωπαϊκών χώρων που διεξάγουν εξ αποστάσεως ελέγχους ταχογράφων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα